De Zeelander neemt donderdag 10 maart voor het eerst plaats in de raadszetel.
De Zeelander neemt donderdag 10 maart voor het eerst plaats in de raadszetel.

Jolwin Dobbelsteen op plek Van Duren in gemeenteraad

  •   keer gelezen   Politiek

LANDERD | Jolwin Dobbelsteen (37) uit Zeeland volgt Theo van Duren namens Vereniging Herindelen Landerd op in de gemeenteraad. Van Duren moest aftreden vanwege zijn verhuizing naar Ravenstein.

Herindelen laat in een persbericht weten erop te vertrouwen met Dobbelsteen een betrokken en kundige persoon naar voren te schuiven voor het raadslidmaatschap. "Hij heeft in het verleden zijn betrokkenheid al bewezen in publicaties. Als voormalig journalist is hij (deels) op de hoogte van de procedures in het lokale bestuur. Daarnaast is hij gezegend met een objectieve bril. VHL is er daarom van overtuigd dat hij in staat is een raadslid te zijn voor de hele gemeente Landerd. Dobbelsteen was aan VHL verbonden als secretaris. Die rol geeft hij terug, aangezien bestuur en fractie binnen VHL gescheiden zijn", zegt Ties Coolen namens het bestuur van VHL.
Het nieuwe raadslid vindt het spannend om aan de slag te gaan. "Ik ken de politieke arena vanaf de zijlijn en vind het mooi, maar spannend om er nu deel van uit te gaan maken. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat het bestuur en de fractie mij geven. Ik wil collegiaal en positief mijn bijdrage aan de raad en de gemeenschap leveren", zegt de Zeelander.

Meer veranderingen
Met het vertrek van Theo van Duren verandert ook de invulling van het bestuur van Herindelen. Ties Coolen draagt zijn voorzitterschap over aan Van Duren. Jolwin Dobbelsteen neemt donderdag 10 maart voor het eerst plaats in de raadszetel.

Meer berichten