Wethouder Ben Tuithof.
Wethouder Ben Tuithof.

Wethouder Ben Tuithof biedt zijn excuses aan

  •   keer gelezen   Politiek

ODILIAPEEL | Wethouder Ben Tuithof heeft maandag telefonisch zijn excuses aangeboden aan Theo Vullers, voorzitter van de dorpsraad in Odiliapeel. Hij maakte de verontschuldigingen voor de werkwijze van een aantal ambtenaren.

De bewoners van Odiliapeel maakten in het kader van burgerparticipatie een plan voor de herinrichting van de Oudedijk en het plein bij de toekomstige multifunctionele accommodatie. Dat plan werd positief ontvangen door de inwoners van het dorp. Toch werd vorige week bekendgemaakt dat de gemeente Uden het plan van tafel had geveegd en met een ander bureau in zee was gegaan om een nieuw plan te maken. Dit viel niet goed bij de inwoners van Odiliapeel. Het gemeenteraadslid John Timmers van het CDA, uit Odiliapeel, diende tijdens de gemeenteraad een motie in. Die werd door een ruime meerderheid in de raad gesteund. "Schofferend voor de inwoners van Odiliapeel die hier zoveel tijd in hebben gestoken. Dat terwijl Uden burgerparticipatie zo belangrijk vindt", werd er gezegd.

Het plan van de bewoners zou niet aan de voorwaarden voldoen, omdat daarvoor vier bomen gekapt zouden moeten worden. "Dat schiet bij de inwoners van Odiliapeel in het verkeerde keelgat, omdat er een paar jaar geleden hier heel veel bomen zijn gekapt", aldus Vullers.

"Het plan van de gemeente is nu van tafel en het plan dat wij hebben gemaakt, daar gaan we mee verder", vertelde Vullers maandagavond tijdens de dorpsraadsvergadering in Odiliapeel.

"Ik vind het belangrijk om vooruit te kijken. Ik koester dan ook geen wrok richting de wethouder. Hij heeft netjes gehandeld en ik ben blij dat we verder kunnen gaan met ons plan. Het resultaat is wat telt", aldus de voorzitter van de dorpsraad.

Meer berichten