(Archieffoto)
(Archieffoto)

Gemeente Bernheze in gesprek met inwoners over komst tijdelijke woningen voor vergunninghouders

  •   keer gelezen   Politiek

HEESCH | De gemeenteraad van Bernheze nam 18 februari van dit jaar een motie aan waarin het college werd verzocht de mogelijkheden te onderzoeken voor een extra taakstelling tot huisvesting van vergunninghouders. Het gaat om 225 extra vergunninghouders, waarvoor voor de jaren 2016 tot en met 2020 150 extra sociale woningen/wooneenheden nodig zijn. Die woningen zijn er ook voor mensen die dringend op zoek zijn naar een woning. Het college van B&W presenteerde donderdag het plan van aanpak.

Er komen een aantal statushouders in de Adbij van Berne, maar er is bijvoorbeeld ook het plan van tijdelijke woonunits in Heesch. Er is overleg met corporaties voor extra woningbouwopgaaf en er wordt gekeken naar mogelijkheden in de eigen panden. De verdeling van de vergunninghouders vindt plaats over alle kernen. "De gemeenteraad besluit uiteindelijk waar tijdelijke woningen komen te staan. Maar we gaan hier uiteraard zorgvuldig mee om en gaan in gesprek met inwoners", aldus wethouder Peter van Boekel. 

Verenigingen
Er wordt in Bernheze niet afgeweken van het bestaande beleid. Een wijkverdeling met maximaal 30 procent sociale huurwoningen en 70 procent koopwoningen is het uitgangspunt. Er zijn, met ondersteuning van ONS welzijn en Vluchtelingenwerk, ook contacten met verenigingen. "Het gaat erover hoe de vergunninghouders zich thuis voelen in onze gemeente. Mooi is om te zien dat er verenigingen en inwoners zich spontaan aanmelden om te helpen."

Meer berichten