Eerste Gast in de raad start komende donderdag in Uden

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Komende week ontvangt de gemeenteraad in Uden de eerste gasten. Met dit nieuwe initiatief 'Gast van de raad' wil de gemeenteraad inwoners de gelegenheid bieden een kijkje in de politieke keuken te nemen.

Voor de raadsvergadering ontvangen onder meer de burgemeester en twee raadsleden de gasten. Zij vertellen bijvoorbeeld over wat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders doen. Daarna volgt een gesprek over de vergadering van die avond. Natuurlijk is er ook volop de gelegenheid om vragen te stellen.
De gasten krijgen een informatie mee en nemen na de ontvangst plaats op de publieke tribune in de raadzaal om (een deel van) de vergadering te volgen. Tijdens schorsingen en na afloop is er tijd voor nadere uitleg en om na te praten. Ook horen de raadsleden graag hoe de gasten de vergadering hebben ervaren.
De afgelopen weken hebben 45 inwoners uit de As-50 regio meegedaan aan de cursus 'Politiek Actief'. Aankomende donderdagavond bezoeken de Udense cursisten de raadsvergadering in Uden als eerste Gasten van de raad. Ook een keer gast van de raad zijn? Aanmelden voor Gast van de Raad kan via griffie@uden.nl.

Meer berichten