Gebouwen en erf hoeven niet te sluiten na vondst drugslab

  •   keer gelezen   Rechtbank

ZEELAND | De burgemeester van de gemeente Landerd mag enkele gebouwen en het erf op een landgoed in het dorp Zeeland niet sluiten na de vondst van een drugslaboratorium. Dit besliste de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De loods waarin het lab was opgezet, mag wel 6 maanden worden gesloten.

De politie trof in november vorig jaar een drugslab aan in een loods op het landgoed in Zeeland. De burgemeester besloot daarop alle gebouwen op het terrein te sluiten, behalve een woonboerderij. Het ging hier om twee paardenstallen, een overdekte manege, twee loodsen en een aantal chalets. De eigenaar van het bedrijf dat de gebouwen aan andere bedrijfjes en particulieren verhuurt, maakte bezwaar tegen de beslissing van de burgemeester en verzocht daarnaast om een voorlopige voorziening te treffen. Hij wil niet dat de gebouwen en het erf worden gesloten zolang de bezwaarprocedure nog loopt.

Maatregel
De burgemeester liet in januari weten dat hij niet wil wachten tot na deze procedure met de sluiting. Hij wilde de gebouwen en het erf per 1 februari van dit jaar sluiten. De voorzieningenrechter trof daarop een ordemaatregel. Die maatregel hield in dat de burgemeester niet mocht overgaan tot sluiting en hij de beslissing het verzoek om de voorlopige voorziening moest afwachten. De eigenaar woont met zijn gezin in de woonboerderij op het landgoed. Hij verhuurt het deel van de loods waar het drugslab werd aangetroffen aan een particulier. De eigenaar stelt niets te hebben geweten van de aanwezigheid van het lab. Hij heeft geen bezwaar tegen de sluiting van de betreffende loods, maar vindt dat de burgemeester niet bevoegd was ook de andere gebouwen en het erf te sluiten.

Meer berichten