240 uur taakstraf voor Zeelandse man die ontucht pleegde

  •   keer gelezen   Rechtbank

ZEELAND/'S-HERTOGENBOSCH | Een 21-jarige man uit Zeeland is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 177 dagen voorwaardelijk, en taakstaf van 240 uur. De verdachte pleegde ontucht met een minderjarige jongen en betastte twee vrienden terwijl zij lagen te slapen.

De verdachte had in november 2016 afgesproken met een destijds bijna 15-jarige jongen. Hij was toen zelf ruim 19 jaar. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar van een datingsite. Eerder had de verdachte twee vrienden betast aan hun geslachtsdeel terwijl ze lagen te slapen. De vrienden, van wie er destijds één 14 jaar was, waren hier niet van gediend.

De verdachte hoef niet terug naar de gevangenis, omdat hij al drie dagen in verzekering doorbracht. De rechtbank vindt een voorwaardelijke straf noodzakelijk om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Ook dient dit als stok achter de deur zodat hij een behandeling ondergaat voor het vinden en accepteren van zijn identiteit. Verder mag hij geen contact meer hebben met de jongen met wie hij afsprak en mag hij niet in de buurt van diens woning komen.

Meer berichten