Udenaar (31) krijgt celstraf en behandeling voor zedendelicten op Bedafse berg in Uden

  •   keer gelezen   Rechtbank

UDEN | Een 31-jarige man uit Uden is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 177 dagen voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zich laten behandelen voor zijn psychische problemen. De verdachte verrichtte in augustus 2017 ontuchtige handelingen bij een jong meisje. Enkele weken daarvoor verrichtte hij ook seksuele handelingen in het zicht van een groepje jonge kinderen.

De rechtbank laat weten dat het delict grote indruk maakte op het meisje en haar gezin. Het meisje is angstig geworden en haar vertrouwen in mensen is aangetast. Ook had het delict grote impact op het gezinsleven van het slachtoffer. Een psycholoog stelt dat er bij de verdachte sprake is van een borderline persoonlijkheidsstoornis. Er zijn geen aanwijzingen van een seksuele stoornis. Het lijkt erop dat de verdachte de delicten heeft gepleegd vanuit een schreeuw om aandacht met de behoefte om mensen te choqueren. De rechtbank beschouwt de man als verminderd toerekeningsvatbaar.

De rechtbank legt een groot deel van de celstraf voorwaardelijk op om de verdachte ervan te weerhouden dat hij opnieuw de fout ingaat. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een proeftijd van 3 jaar en een aantal bijzondere voorwaarden. De verdachte krijgt onder meer een meldplicht bij de reclassering en moet zich laten behandelen bij een zorginstelling.

Meer berichten