Udenaar veroordeeld voor handel in gestolen champagne

  •   keer gelezen   Rechtbank

UDEN | Een Udenaar is vandaag door de rechtbank veroordeeld voor een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur op, voor de koop en verkoop van ruim 100 gestolen flessen champagne eind 2018. Daarnaast moet hij ruim 7 duizend euro aan de Staat terugbetalen.

De strafbare feiten vonden plaats tussen november 2018 en december 2018. De rechtbank oordeelde dat hij bij de aankoop van de champagne had moeten vermoeden dat de herkomst van de flessen niet pluis was. Zo had hij al eerder twijfels over de betrouwbaarheid van zijn leverancier. Daarom zette de man hun samenwerking stop. Toch ging de man daarna weer met de leverancier in zee en vertrouwde hij hem op zijn woord zonder uit te zoeken of de herkomst van de champagne wel legaal was.

De rechtbank vond de eis van officier van justitie, een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf, niet passend. Mede omdat de man na zijn aanhouding een paar dagen vast zat en hij geen strafblad had. Wel vindt de rechtbank een voorwaardelijke taakstraf met een proeftijd van twee jaar als stok achter de deur nodig, zodat de man voortaan beter let op de legale herkomst van de producten die hij verhandelt. Tot slot moet de man de ruim 7 duizend euro die hij heeft verdiend aan de handel in de gestolen champagne en andere wijnen terugbetalen aan de Staat.

Meer berichten