Foto: Henk Lunenburg

Viering in de Kruisherenkapel

  •   keer gelezen   Religie

UDEN | Wil je iemand wat beter leren kennen, dan moet je een dagje met hem of haar optrekken, meemaken wat hij of zij doet. In de viering van woord en gebed van zondag 7 februari met als thema ‘Dag en nacht met mensen begaan’ worden wij daartoe uitgenodigd: een hele dag op stap te zijn met Jezus van Nazareth.

De lezing uit het evangelie van Marcus volgt hem in de synagoge, aan huis bij mensen (bij de genezing van de schoonmoeder van Petrus) en op de straat waar hij mensen die hij ontmoet weer toekomst biedt door hen te bevrijden en te genezen. Maar ook wanneer hij zich terugtrekt om te bidden, tot diep in de nacht om te bidden en in de stilte te zijn. Dat is de dubbele boodschap die het evangelie ons biedt: niet alleen er zijn voor de mensen, maar ook bidden: contact zoeken met de Eeuwige, om te weten of je op de goede weg zit. Uit dit evangelie van vandaag is de enig mogelijke conclusie: dag en nacht was Jezus ‘met mensen begaan’. In dit verband brengen wij ook het document ‘Menselijke broederlijkheid - voor wereldvrede en samenleven’ ter sprake, een Verklaring voor Wereldvrede die tijdens een historische ontmoeting op 4 februari 2019 in Abu Dhabi door paus Franciscus en grootimam van al-Azhar Ahmad Al-Tayyeb, is ondertekend.

Je bent welkom om in deze viering om 10.00 uur aanwezig te zijn. Er zijn maximaal 30 bezoekers toegestaan. Aanmelding vooraf bij de Kapelgemeenschap is noodzakelijk. Dat kan via info@kapelgemeenschap.nl. Je kunt de viering ook thuis volgen via de livestream via de website www.kapelgemeenschap.nl.

Meer berichten