Kruisheer Jan Koopman overleden

  •   keer gelezen   Religie
UDEN - Kruisheer Jan Koopman (86) is afgelopen zaterdag vrij plotseling overleden. Deze markante persoonlijkheid, die als enige Kruisheer tot op het laatst zijn pij met trots droeg, woonde de laatste jaren in verzorgingshuis Sint Jan in Uden.

[image=312523]

Pater Koopman werd in 1929 in het Noord-Hollandse Hensbroek geboren. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot de Orde van het Heilig Kruis, waar hij in 1951 werd geprofest. Vijf jaar later werd hij priester gewijd en in 1964 kwam hij naar Uden. Hij werd godsdienstleraar aan de Aloysius-Mavo. In 1970 werd hij tot prior gekozen van het Udense Kruisherenconvent. Lange tijd is hij ook een geziene kapelaan geweest van de Udense Paulusparochie. In 1987 kreeg hij een benoeming voor Zaïre (het eerdere en latere Congo). Daar heeft hij, tot enkele jaren geleden, met volle inzet gewerkt.

Afscheidsviering
De afscheidsviering voor pater Koopman is op donderdag 16 juli om 14.30 uur in de Kruisherenkapel. Aansluitend wordt zijn lichaam bijgezet op het Kruisherendeel van de Algemene Begraafplaats aan de Bronkhorstsingel in Uden.
Meer berichten