Logo kliknieuws.nl/uden

De Lambertuskerk open voor bezoekers

  •   keer gelezen   Religie
VEGHEL – De Lambertuskerk is in de zomermaanden acht zaterdagen achtereen geopend ter bezichtiging. Er is dan ook een expositie van oude en rijk geborduurde liturgische gewaden en van een aantal andere kostbaarheden die normaal in een kluis liggen. De acht zaterdagen waar het om gaat zijn: 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22, en 29 augustus.

[image=310023]

De Lambertuskerk is het monumentale middelpunt van Veghel. De kerk is bekend in de verre omgeving en 150 jaar geleden ontworpen door Pierre Cuypers. Van buiten is de kerk voor velen een bekende, maar ook de binnenkant is zeker de moeite waard. De hand van Cuypers is zichtbaar in de gewelven, de beelden, beschilderingen en nog veel meer. De komende tijd kunnen geïnteresseerden het dus allemaal van dichtbij bekijken. Er is in bruikleen een uitgebreide brochure beschikbaar met informatie en er zijn gidsen en suppoosten om vragen te beantwoorden. Op verzoek worden ook rondleidingen gehouden met naar keuze een bezoek aan de gewelven.

Kosteloos
Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Mocht er tijdens deze openingstijden een eredienst zijn, zoals bijvoorbeeld een uitvaart, dan is de kerk voor twee uur gesloten. De actuele informatie is terug te vinden op: http://www.parochiesveghel.nl. Bezoek en rondleidingen zijn kosteloos. Voor een bezoek aan de gewelven wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. Op afspraak worden rondleidingen ook op andere dagen en tijden gehouden. Voor meer informatie neem contact op met André Velthausz: 0413-36 52 58.
Meer berichten