Logo kliknieuws.nl/uden

Eucharistievieringen Petruskerk op tv

  •   keer gelezen   Religie
UDEN - De Sint Petruskerk in Uden maakt in 2015 naast een aantal andere parochies in Nederland deel uit van de zondagse uitzending van de eucharistie via NPO 2 om 10.30. Verspreid over het jaar is dat zeven keer het geval. Dat meldt het bestuur op de speciale parochiepagina in het Udens Weekblad van vandaag.

[image=248960]

Zoals het zich nu laat aanzien is dat op: 18 januari, 22 februari, 19 april, 28 juni, 6 september, 22 november en 27 december. Hoofdcelebrant zal dan meestal pastoor Van Osch zijn en, zo is de verwachting, een enkele keer de (hulp-)bisschop van het bisdom. Vier koren uit de parochie worden gevraagd mee te werken en zich daarop voor te bereiden.

Oproep
De voorbereidingen voor de uitzending beginnen al om 06.00 en de bij de viering betrokken medewerkers zoals kosters, koorleden, lectoren, misdienaars en acolieten worden om 08.00 verwacht. Hierdoor zal op de genoemde dagen de Heilige Mis van 09.00 uur komen te vervallen. Samen met de veelal vaste en trouwe kerkbezoekers van deze mis is het pastoraatteam en parochiebestuur niet zo gelukkig met deze omstandigheid. "Maar we matigen ons evenwel aan te menen, dat we aan geheel (katholiek) Nederland (en België) een goed verzorgde liturgie en aansprekende verkondiging kunnen aanbieden. Omwille van dit ‘grotere goed’ doen we een klemmend beroep op de kerkbezoekers van de Heilige Mis van 09.00 om op die data aanwezig te zijn in de viering van 10.30. Een tweede nadrukkelijk verzoek is aan de kerkbezoekers van 10.30 uur om niet thuis te blijven om naar de televisie-uitzending te kijken, maar op die data juist aanwezig te zijn in de kerk. Naar de uitzending terugkijken kan altijd daarna nog."

Meer berichten