Nieuwe zuster ingetreden in abdij

  •   keer gelezen   Religie
UDEN - Zuster Maria Birgitta heeft vorige week haar ‘plechtige gelofte’ afgelegd. In de kapel van de abdij van de zusters Birgittinessen kreeg ze de kenmerkende kroon van hulpbisschop Mutsaerts. Met de komst van Birgitta zijn er nu zeven slotzusters in de abdij en nog één in opleiding.

[image=292591]

Zuster Birgitta beloofde ‘gehoorzaamheid, armoede en zuiverheid’ aan de Almachtige God: “Ik bemin God met geheel mijn hart en geheel mijn ziel en ik offer mij geheel en met ongedeeld hart aan Hem op.” De bisschop schoof vervolgens een ring aan de vinger van de zuster en zei: “Ik wijd u tot Gods bruid en Zijn eeuwig eigendom.” Later tijdens de Pontificale Eucharistieviering kreeg ze ‘de kroon van vreugde’ aangereikt en mocht zuster Birgitta die zelf vastzetten met een speld.
Birgitta komt uit Tiel en is 72 jaar. Ze is ook weduwe en moeder van twee kinderen. Het klooster in gaan was een lang gekoesterde wens. Voor ze haar ‘eeuwige gelofte’ af mocht leggen, heeft ze al 7,5 jaar samengeleefd met de Birgittinessen. Haar blijdschap was is groot, zo vertelt abdis zuster Karin. “Ze straalt van alle kanten!”

[image=256270]
Meer berichten