Logo kliknieuws.nl/uden

Kruisheer Rein Vaanhold 50 jaar priester

  •   keer gelezen   Religie
UDEN – Rector Rein Vaanhold viert op zondag 29 juni in de Kruisherenkapel tijdens een feestelijke eucharistieviering zijn vijftigjarig priesterfeest. Tijdens deze viering worden taken van de Kruisheren toevertrouwd aan de Kapelgemeenschap Ter Linde. De eucharistieviering begint om 10.00 uur, gevolgd door een receptie in het klooster.

[image=282516]

Na de viering wordt eerst nog voor het klooster op het Lieve Vrouwenplein een monument onthuld. Het bestaat uit een deel van het fundament uit 1272 van de vroegere Mariakapel onder een glasplaat. Deze fundering is de uiteindelijke basis geweest voor het klooster en de kapel. Estillon vloeren uit Uden heeft daarvoor een geldbedrag geschonken aan de Stichting Kruisherenkapel.
Kruisheer Rein Vaanhold werd in 1964 door Monseigneur Jan Bluyssen tot priester gewijd in Sint Agatha in Cuijk. Nu, vijftig jaar later, viert hij dit feit in de Udense Kruisherenkapel, waar hij sinds 2005 werkt. Sinds de verbouwing van het Kruisherenklooster tot appartementengebouw woont hij daar in wat de vroegere huiskapel was.

Verklaring
Tijdens de eucharistieviering ter ere van het gouden priesterfeest worden taken van de Kruisheren toevertrouwd aan Kapelgemeenschap Ter Linde. Hiervoor wordt een verklaring getekend door rector Vaanhold en door provinciaal overste van de Kruisheren, Peter Snijkers. Deze verklaring wordt overhandigd aan Henk Trimbach, voorzitter van Kapelgemeenschap ter Linde.

Contact
Het tekenen van deze verklaring betekent niet dat Rein Vaanhold stopt met zijn werkzaamheden in de Kruisherenkapel. Hij doet een stapje terug, maar zal zich blijvend bezighouden met liturgie en contact blijven onderhouden met Kapelgemeenschap Ter Linde. Ook blijft hij in het klooster wonen.
Op verzoek van Rein Vaanhold kunnen alle liederen tijdens de viering door de aanwezigen meegezongen worden. Het gemengd Ter Lindekoor, koor Mistral, het Pauluskwartet en het intervalkoor Pius X luisteren de viering op.

Meer berichten