'Liefde tussen mens en dier zegenen'

  •   keer gelezen   Religie
VEGHEL – Diaken Hans van Bemmel heeft vanmiddag, in het kader van Werelddierendag, een aantal huisdieren gezegend. Hij wil graag stilstaan bij de liefde tussen mens en dier. “Huisdieren kunnen heel belangrijk zijn voor mensen.”

[image=259407]

Vooral honden en hun baasjes waren aanwezig bij de zegening. Rik van Helmond uit Uden kwam met zijn hond speciaal naar Veghel. “Mijn hond is al twaalf jaar oud, dat is best oud voor honden. Ik hoop toch dat hij nog wat jaartjes mee mag, daarom ben ik naar de zegening gekomen.” Marja Weusten en haar dochter Annet kwamen samen met honden Snoopy en Grace. “Ik heb Snoopy al tien jaar. Ze is echt mijn beste vriendinnetje.”
“Ik kan natuurlijk geen dieren beter maken”, vertelt diaken Van Bemmel, “ik kan ze alleen het beste wensen. Een kat met drie pootjes krijgt niet in een keer vier pootjes.”
Het is geen toeval dat de zegening vandaag plaatsvindt. “4 oktober is de sterfdag van Sint Franciscus. Hij gaf erg veel om het lot van dieren. Daarom is die dag uitgeroepen tot Werelddierendag. Ik ben zelf franciscaan en hecht veel waarde aan liefde voor dieren."
Diaken Van Bemmel was donderdag in Boerdonk waar hij ook koeien, hamsters, konijnen en zelfs vissen zegende. Zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur is de laatste kans om een dier te laten zegenen. Dan is de diaken bij de Anthonius van Paduakerk in Keldonk.

Meer berichten