Logo kliknieuws.nl/uden

Wachten bij abdij wordt beloond

  •   keer gelezen   Religie
UDEN - De rij was lang en de tijden die op kaartjes stonden, konden dan misschien niet gehaald worden, eenmaal binnen in de abdij waren de bezoekers van de open dag dat snel vergeten en waren ze onder de indruk van de sobere levenswijze van de Birgittinessen.

[image=256313]

De zusters zelf waren ook te spreken. Familieleden die anders geen kans krijgen, kwamen nu hun tante opzoeken. Niet alle Birgittinessen bleven in de tuin, want het was natuurlijk wel erg druk voor hen. Zuster Bernadette vond alle aandacht wel leuk voor een keer. De meest gestelde vraag die zij kreeg: "Of ik de jongste ben? Dat klopt, maar niet in kloosterjaren."
Of de open dag ook nieuwe zieltjes voor het klooster opgeleverd heeft, is even afwachten, maar voor veel dames was de slaapkamer, de cel, wel erg sober en dan zeven keer per dag bidden. "Ik heb gehoord dat ze wel 8 uur per dag bidden!"
Om dat zelf te doen, is veel mensen iets te veel van het goede, maar zoals een bezoeker zei: "Zeven keer per dag bidden levert allemaal positieve energie op dus is het goed wonen in Uden!"

[image=256319]

[image=256321]

[image=256316]

[image=256320]

[image=256314]

[image=256315]

[image=256317]
Meer berichten