Magazine Elisabethparochie over erfgoed

  •   keer gelezen   Religie
GRAVE | Parochie H. Elisabeth verspreidt woensdag onder 3600 huishoudens in Grave, Gassel, Escharen en Velp een eerste editie van haar magazine 'Ons Elisabeth Blad', dat in het teken staat van het erfgoed in deze drie dorpen en stad. "Dit is een opmaat naar een jaarlijks terugkerende uitgave om niet te vergeten wie wij, door de eeuwen heen, geworden zijn", aldus het bestuur van de St. Elisabethparochie.

[image=316126]

"In full-colour staat de parochie stil bij onze eigenheid, van huis uit, op weg naar morgen. Een erfenis om met elkaar én met bezieling over te dragen, herkenbaar in een bindend perspectief", schrijft het parochiebestuur. "Het herkenbare weerspiegelt zich niet alleen in een van de godshuizen of beelden, maar ook in de beleving van een gezin gedurende tien jaar kerken in een momenteel te slopen kapel, in vitale folklore, een stelende pastoor in Escharen, de inspanning om ons erfgoed overeind te houden, de bagage en rol van koren of hoe een dorpsgemeenschap eens aan de wandel ging met een heilige."
Een fikse inbreng bestaat deze keer uit een niet eerder gepubliceerde transcriptie van de hand van historicus dr. Leny van Lieshout van een in 1897 door pastoor J. Sprangers opgetekend relaas over de Graafse St.-Elisabethkerk in de loop van de negentiende eeuw.
Meer berichten