winnaars Peelse Kampioenschappen v.l.n.r., 4e t/m 1e Plaats A-poule, 1e t/m 4e plaats B-poule.
winnaars Peelse Kampioenschappen v.l.n.r., 4e t/m 1e Plaats A-poule, 1e t/m 4e plaats B-poule.

Martien Meggelaars wint het Peelse Kampioenschappen Libre

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | De Peelse Kampioenschappen Libre werden van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 november gespeeld in Terra Victa in Odiliapeel. Martien Meggelaars kwam vrijdag tijdens de finale als winnaars uit de bus.

In de A-poule gingen Gerrit Janssen en nieuwkomer Martien Verwegen de strijd aan met elkaar. Martien maakte mooie caramboles, hij moest er 23 maken, en kwam met 25 caramboles op een scorepercentage van 108,70 procent. Gerrit moest 71 caramboles maken. Hij scoorde maar liefst 91 keer en werd dus met een scorepercentage van 128,17% winnaar in de A-poule. De wedstrijd in de A-poule om de 3e en 4e plaats tussen Arie v. Vonderen en Dries de Groot eindigende in een overwinning voor Arie. Hij behaalde een scorepercentage van 130,43% terwijl Dries een scorepercentage van 78,21% bereikte. In de wedstrijd in de B-poule lukte het Harrie Hendriks niet zo goed om te scoren. Hij behaalde met 8 caramboles een scorepercentage van 47,06 % en werd dus 2e. Martien won dan ook met voorsprong de finale door met 17 caramboles een scorepercentage te bereiken van 113,33%. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats was erg spannend maar uiteindelijk lukte het Cees Huijben toch om met een scorepercentage van 142,86% Jan v/d Heijden te verslaan. Jan behaalde een scorepercentage van 105,88%.
De wedstrijd om de wisselbeker werd gespeeld tussen de winnaar van de A-poule, Gerrit Janssen, en de winnaar van de B-poule, Martien Meggelaars. Martien won de wedstrijd en mag hierdoor de titel Peelse Kampioen Libre 2016 achter zijn naam zetten. Het hoogste scorepercentage werd behaald in de kwartfinale door Cees Huijben met een scorepercentage van 235,71 procent.

Meer berichten