De KNVB overweegt de competitie in het seizoen 2017-2018 pas op 23/24 september te laten starten. (foto: Peter Kuijpers)
De KNVB overweegt de competitie in het seizoen 2017-2018 pas op 23/24 september te laten starten. (foto: Peter Kuijpers)

Voorstel KNVB: start amateurvoetbal op 23/24 september 2017

  •   keer gelezen   Sport

Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het seizoen 2017/18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn. Zij vragen al langer om een start na de zomervakantie.

Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land.
Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt voor de eerste tot en met vijfde klasse, reserves, lagere elftallen, jeugd en vrouwenvoetbal. De districtsbeker moet op 2 en 3 september van start gaan. De KNVB gaat in januari met clubs in gesprek en wil voor 1 februari duidelijkheid geven.

Meer berichten