Pnem-cross.
Pnem-cross.

165 deelnemers aan start Pnem-cross

Sport 615 keer gelezen

UDEN | De eerste bosloop van de crosscompetitie van De Keien Atletiek vond zondag 27 november plaats in bossen nabij de Pnemstraat in Uden. Zo'n 165 lopers, van jong tot oud, stonden aan de start van deze cross, die volledig onverhard was.

De deelnemers gingen van start in verschillende categorieën. Voorafgaand aan de wedstrijd voor de recreatieve lopers vonden wedstrijden voor de jeugd plaats. In de categorie Meisjes Mini' werd Elle van Ravenstein eerste.  Ook Aafke Witte (Meisjes Pupillen C), Maurice van Beurden (Jongens Pupillen C), Liske van den Berg (Meisjes Pupillen B), Noah Meeuwissen (Jongens Pupillen B), Steffie Ketelaas (Meisjes Pupillen A) en Timo van Ravestein werden eerste. Zij liepen allemaal een afstand van 955 meter.

De junioren C en D, met uitzondering van de jongens junioren C, liepen twee rondjes: 1.910 meter. Maaike van Vliet (Meisjes Junioren D), Sidney Welboren (Meisjes Junioren C) en Julian van Lokven  (Jongens Junioren D) eindigden op de eerste plaats. Mike van den Broek werd eerste Junior C. Deze categorie liep 2.865 meter. Anne van den Broek zette de snelste tijd neer bij de Meisjes Junioren B (3.240 meter), terwijl B-junior Enrique van Zutven (4.860 meter)en A-Junior Stan Verstegen (6.480 meter) in hun categorieën aan het langste eind trokken.

De recreatieve lopers hadden de mogelijkheid te finishen na iedere grote ronde (1.620 meter) met een maximum van zes rondes. Tjerry van Schijndel, tevens voorzitter van De Keien Atletiek, eindigde bij de volledige afstand (9.720 meter) op de eerste plaats in een tijd van 38.14 minuten, gevolgd door Erik van der Helm en Jos Linders. Bij de vrouwen ging Dorinne Swinkels naar huis met de winst in 46:57 minuten. Karin van Venrooij werd tweede in 48.11 minuten en Rianne Geene complementeerde het rijtje met een tijd van 49.05 minuten.

De Pnemcross is de eerste bosloop van de crosscompetitie. Op zondag 8 januari 2016 vindt de Bedafcross plaats en zondag 5 februari kan iedereen deelnemen aan de Heuvelrugcross in de bossen tegenover restaurant De Pannenkoekenbakker. De competitie wordt afgesloten bij stadion De Kuip van De Keien Atletiek aan de Sportlaan in Uden. Daar wordt op zondag 12 maart de Parkcross rondom het stadion georganiseerd.