Attacus won ruim van het Tilburgse Pendragon (Foto's Peter Kuijpers)
Attacus won ruim van het Tilburgse Pendragon (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Attacus zonder problemen langs Pendragon

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL - Ondanks de stroeve start kende Attacus weinig problemen met bezoekende Pendragon. Het Tilburgse studententeam ging met 84-50 kopje onder in de Zwijsensporthal in Veghel. De Veghelaren kwam de winst ook volkomen toe en waren in alle kwarts het sterkste. Een leuke opsteker voor Paul van Asseldonk die met veel blessures een niet te benijden coach is.

Door: Peter Kuijpers

Twee dingen vielen op. De goed heilig man was aanwezig met zijn Pieten en het Sinterklaaspresentje dat hij voor coach Paul van Asseldonk had meegebracht: de Amerikaan Matthew Otten met tevens een Nederlands paspoort. Ex professional Otten speelde in Nederland basketbal bij Groningen en Rotterdam en traint momenteel een team in Nijmegen. Van Asseldonk: "Ik ben er blij mee. Ik kende hem en vroeg of hij zin had ons vooruit te helpen. Dat wilde hij graag, maar wel als het uitkwam met zijn coaching." Kai van Hoorn hoopt binnenkort weer aan te sluiten: "Ik heb mijn enkelbanden gescheurd. Er zijn nou drie weken voorbij. Ik hoop voor de kerst nog één wedstrijdje mee te pikken." Met Mark Bevers is het een stuk minder. De manueel therapeut uit Veghel met zijn praktijk in Uden wacht op een reconstructie van zijn voorste kruisband. Bevers: "De knie is nog te dik, maar ik hoop dat ik dit jaar nog geholpen wordt. Het komt me bijzonder slecht uit met mijn praktijk net nu het zo lekker ging lopen. We gaan het oplossen, dat zeker, maar het is wel lastig." Thijs Findhammer is ook nog niet fit dus volop puzzelwerk voor Van Asseldonk.Tommy van Haeren zet er de sokken in (Foto's Peter Kuijpers)

Stroever
Toch stond er vanavond een team met oudgedienden Bram Vos en Willem Koolmees in de gelederen. De Veghelaren gingen wat stroef van start en lieten Pendragon weglopen naar 2-7. Maar een vroege time out van Van Asseldonk werkte helend.  Drietjes-king Michiel Hamel kon zijn bijsluiter geen gestalte geven. Het lukte hem niet de bal buiten de cirkel door de ring te droppen. Wellicht dacht Thijs Dijksterhuis dan doe ik het toch en dat ging hem goed af. We hebben ze niet geturfd, maar het waren er veel ook die van Tommy van Haeren die ze makkelijk binnen peerde. 21-12 was de stand van het eerste kwart. In het tweede kwart liepen de zaken wat stroever en eindigde op 17-16 wat een 38-28 ruststand gaf.Matthew Otten maakte een goed debuut bij Attacus.

Discussie
In kwart nummer drie ging  Attacus vol gas van start. De gasten zakte lelijk door de hoeven en kwamen bovendien veel lengte te kort. Attacus heeft die lengte wel in huis met Bart van de Horst, Thijs Dijksterhuis en Tom van Haeren mochten de Veghelaren niet klagen. Met een 26-13 kwartstand was het over en uit voor de Tilbugers. Mede door te veel persoonlijke fouten moest coach Gommers zijn hele blik met wissels opentrekken. Attacus geloofde het wel. Dijksterhuis, het was zijn avond, converseerde vrolijk met het publiek in de Zwijsenhal. Met 20-9 in het vierde kwart stond er aan het einde een fraaie 84-50 eindstand. Geen enkele discussie wie de beste was, de eindscore speekt voor zich. Michiel Hamel kon er mee lachen dat zijn score van afstand niet lukte: "Ach ik heb anderen in stelling gebracht. Dus ondanks dat de score niet viel, toch mijn bijdrage geleverd."

Gesprek Peter Kuijpers na afloop met coach Paul van Asseldonk van Attacus


Beluister hier het fragment

Meer berichten