KV SCMH start met G-korfbal (Foto: Peter Kuijpers)
KV SCMH start met G-korfbal (Foto: Peter Kuijpers)

Stimuleringsbijdrage NOC-NSF voor G-korfbal in Mariaheide

  •   keer gelezen   Sport

Sinds september van dit jaar is KV SCMH gestart met een team voor mensen met een verstandelijke beperking. Het team staat onder begeleiding van twee gediplomeerde, deskundige èn enthousiaste vrijwilligers.

Inmiddels zijn er al 10 deelnemers iedere week actief aan het sporten. Korfbalvereniging SCMH ontvangt nu vanuit het stimuleringsbudget Grenzeloos Aktief van het NOCNSF een bijdrage van € 950,- voor het verder opzetten van G-korfbal. In de eerste helft van dit jaar zijn de Veghelse sportverenigingen door sportcoach Berbel van Bree geattendeerd op het budget. KV SCMH heeft actie ondernomen en een aanvraag ingediend. Na enkele maanden wachten kwam afgelopen week het antwoord dat de maximale bijdrage was toegekend.

G-korfbal
Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio met als doel het uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod. Het gaat in dit stimuleringsbudget om partijen met sport- en beweegaanbod passend voor de doelgroep.  De partijen hoeven niet aangesloten te zijn bij een sportbond of bij het NOC*NSF. Wilt u meer weten over G-korfbal? Dan kunt u contact opnemen met KV SCMH via secretariaatkvscmh@hotmail.nl . Het aanbod van KV SCMH is binnenkort ook te vinden op de site www.specialsport.nl , het digitale regionale sportloket voor mensen met een beperking, regio Meierij.

Meer berichten