Santiago Arias op bezoek bij Bernhoven.
Santiago Arias op bezoek bij Bernhoven.
+ FOTO'S

PSV'ers bezoeken zieke kinderen: 'Mag ik met jullie op de foto?'

  •   keer gelezen   Sport

UDEN/VEGHEL | Het was maandag een spannende dag voor kinderen in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Drie PSV'ers brachten een bezoekje aan de couveuse- en de kinderafdeling. De Colombiaanse speler Santiago Arias, zondag nog actief tijdens de topper tegen Ajax, stal de show. 

Hoog bezoek in Uden (Foto's: Margot van Kleef).

Ook Yvonne van Schijndel en Pleun Raaijmakers, speelsters van het eerste damesteam waren van de partij. Het is niet voor het eerst dat PSV een ziekenhuis bezoekt. Per jaar gaan ze er zo'n tien tot elf af. Elke keer met andere spelers. Uiteraard kregen ook alle kinderen een leuk presentje. Op de kraamafdeling werden slabbetjes uitgedeeld. "Jeetje, mag ik wel even met jullie op de foto?", vraagt Anne van de Akker terwijl ze haar cadeautje in ontvangst neemt. Ze is een week geleden bevallen van Zoë. Het kleine meisje werd drie weken te vroeg geboren en ligt nu in een couveuse. "Anders geloven ze het thuis niet", grinnikt de trotse moeder. Natuurlijk zijn de voetballers daar wel toe bereid. En zo worden er nog veel meer foto's gemaakt.

Ook de zusters waren onder de indruk van het bezoekje van de drie voetballers.

Spanning
Zelfs enkele verpleegkundigen zijn échte PSV-fans en willen niet zonder fotootje naar huis. Op één kamer zijn geen ouders aanwezig. Wel een klein baby'tje en een camera. Grappend houdt Santiago een kaart van PSV voor de lens. "Dan zien de ouders thuis dat PSV op bezoek is geweest", zegt hij in het Engels, want zijn Nederlands is nog niet zo goed. Bij de wat oudere kinderen is de spanning om te snijden. Zoals bij de elfjarige Rens. Hij voetbalt bij Blauw-Geel in de C4 en is een echte voetbalfan. Rens krijgt een mooie drinkbeker en een fleecedeken van zijn favoriete club.

Je komt niet elke dag de rechtsback van PSV tegen.

'Ik ben Ajax-fan'
Ook een kamer verder zit een zenuwachtige voetbalfan te wachten op het hoge bezoek. Het is de elfjarige Thomas die afgelopen weekend aan een blindedarmontsteking is geopereerd. Hij mag dezelfde middag naar huis, maar is nog net op tijd voor de PSV-delegatie. "Eigenlijk ben ik Ajax-fan", fluistert hij. "Maar ik wil wel even op de foto hoor!"

Zoontje Mart werd vlak voor het bezoek naar de operatiekamer gebracht.

IJsbeerknuffel
De achtjarige Mart heeft minder geluk. Hij is een PSV'er in hart en nieren, maar is vlak voor het bezoek naar de operatiekamer gebracht. Vader Mark gaat daarom met de ijsbeerknuffel van Mart op de foto met het drietal. "Zo kan hij toch een beetje meegenieten", vertelt hij. "Geweldig initiatief trouwens!", roept hij de spelers na. Zowel Yvonne, Pleun als Santiago namen ruim de tijd om de zieke kinderen een hart onder de riem te steken.

Meer berichten