Afbeelding

Veel persoonlijke records eerste wedstrijd Zeester-Meerval

Sport 1.135 keer gelezen

UDEN | De eerste zwemwedstrijd van het seizoen van zwemvereniging Zeester-Meerval vond zondag 17 september plaats in het Drie Essenbad in Uden. 

Het was de eerste ronde van het Minioren-Juniorencircuit, een wedstrijd voor zwemmers tot 14 jaar. Onder begeleiding van de coaches Andy Jonkers, Patrick van de Ree en Wesley Beck deden er vanuit Zeester-Meerval zestien zwemmers mee. Het regende nieuwe persoonlijke records en er werd een karrenvracht aan medailles binnen gehaald. De zwemmers konden geen betere start van het nieuwe seizoen wensen.

De vrouw van de wedstrijd was Roos Zwanenberg. Ze zwom, in haar nog jonge zwem carrière, voor het eerst de 400 meter vrijeslag. Dankzij haar doorzettingsvermogen en de steun van haar ploeggenoten en het publiek, haalde ze de finish onder een mooie tijd van 10 minuten. Daarna mocht ze ook nog aan de bak op de 100 meter schoolslag en ook dat ging goed. 

Man van de wedstrijd was Devan Jonkers. Devan, winnaar van het Zeester-Meerval puntenklassement seizoen 2016-2017, behaalde maar liefst 3 gouden medailles en bij alle 3 zijn races verbeterde hij zijn persoonlijke records.

Verder kwamen op deze wedstrijd in actie; Marijn van Boxtel, Lesley van den Elzen, Benthe van de Ree, Jesse van Kooten, Eline Pasmans, Martina Harutiounyan, Evy van Duijnhoven, Kaja van den Heuvel, Elvira van der Heijden, Tom Hamersveld, Meike van de Ree, Sanne Peters, Nirea Hamersveld, Iris van den Heuvel, Lotte Mudde en Livia van den Heuvel. Allemaal zwommen ze een of meerdere persoonlijke records en lieten ze kwalitatief goede races zien.

Alle zwemmers mogen, na 5 zware trainingsweken, waarin aan techniek en vooral uithoudingsvermogen gewerkt is, met een tevreden blik terug kijken op deze wedstrijd.

Meer info over de vereniging is te vinden op www.zeestermeerval.nl en de Facebookpagina. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant