Udense Zwemclub Z.I.O.G. ontving Licentie Zwem-ABC
Udense Zwemclub Z.I.O.G. ontving Licentie Zwem-ABC

Udense Zwemclub Z.I.O.G. ontvangt Licentie Zwem-ABC

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Voorzitter Rob de Gier van de Udense Zwemclub Z.I.O.G. ontving zondag de Licentie Zwem-ABC uit handen van Mariska Hol van het National Platform Zwembaden - NRZ.

"De Udense Zwemclub Z.I.O.G. heeft nu de Licentie Zwem-ABC en word elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ", vertelde Mariska Hol, kwaliteitsmanager NPZ-NRZ

"Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid", vult ze aan.

Dit geeft ouders en verzorgers vier zekerheden bij de Udense Zwemclub Z.I.O.G.: Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat de kinderen in veilige handen zijn en met plezier naar zwemles gaan.

Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold. De kinderen ontvangen de Nationale Zwemdiploma's van het Zwem-ABC. Deze diploma's voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

Z.I.O.G. hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat men zelf kan bepalen welke aanbieder het beste bij het kind past.

Tijdens de zwemles worden ouders ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van de kinderen.

Een constante kwaliteit van de Udense Zwemclub Z.I.O.G., geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.

In haar toespraak memoreerde Mariska Hol ook de inzet van alle vrijwilligers van de Udense Zwemclub Z.I.O.G. Al 44 jaar draait de Udense Zwemclub Z.I.O.G. door zijn vrijwilligers die hier vele uren vrije tijd in steken.

Meer berichten