De jeugd van Octopus.

Jeugd van de Udense rugbyclub Octopus blijft groeien

Sport 782 keer gelezen

UDEN | Alle categorieën van de jeugd van Octopus moesten afgelopen zaterdag aantreden. Zou de ongeslagen status van de Cubs en Junioren ook dit weekend worden voortgezet?

Als eerste mochten de Cubs aantreden in Oisterwijk. Het team dat samen net als de Junioren met de Bokkenrijders uit Roermond clustert, wachtte de zware taak om tegen de nummer drie uit de competitie een goed resultaat weg te zetten.

Met slim spel stond met de rust er 0-12 voorsprong op het bord en begonnen ze vol goede moed aan de tweede helft. Een helft waarin Oisterwijk sterk terug kwam. Maar ondanks een score door de thuisploeg werd er stand gehouden en gingen de spelers met een 7-12 overwinning en de koppositie in de competitie huiswaarts.

Junioren
Na het thuistoernooi van de Mini's mochten de Junioren aantreden voor hun vierde competitie wedstrijd thuis tegen de Pickwick Players uit Deventer, de nummer drie tot aan zaterdag. Na een zeer spannend begin werd na 10 minuten de muur gebroken en kwam de openingsscore. Na nog eens 10 minuten van zeer zware druk van tegenstander kwam de verlossende tweede try waarna de Junioren de score uitbouwden naar 24-0 bij de rust. De tweede helft kende qua score hetzelfde beeld, nadat de thuisploeg in de slotfase wat gas terug nam kon de tegenstander nog wat terug doen en stond er na 60 minuten een 50-10 overwinning op het scoreboord.

Colts
De colts mochten afreizen naar Leiden voor een wedstrijd tegen het altijd sterke Diok, de club die het verleden bij de senioren zeven maal op rij landskampioen is geweest is altijd een team om rekening mee te houden.

Het was een zware en gelijk opgaande wedstrijd waarin de spelers uit Leiden net iets beter waren en met 24-12 de punten in Leiden konden houden.