Geslaagd Hanmudo Seminar bij Chon-Ji-Kwan Martial Arts Centre Uden.
Geslaagd Hanmudo Seminar bij Chon-Ji-Kwan Martial Arts Centre Uden.

Geslaagd Hanmudo Seminar bij Chon-Ji-Kwan Martial Arts Centre

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | "Cha Ryut Do-Ju-Nim Ke Kyung Ye". Hiermee begroeten de kersverse Black Belt Hanmudo beoefenaars naar de Koreaans grondlegger van het Han Mu Do Dr He-Young Kimm die na het behalen van hun vierde en eerste Dan tijdens het jaarlijkse Europese seminar in Uden. Ze waren vier van de negen examen kandidaten die tijdens het Seminar succesvol het Dan examen hebben afgelegd.

"Met trots kunnen we meedelen dat we binnen de afdeling Hanmudo de volgende personen geslaagd zijn voor hun volgende Dangraad", laat Frans van Boxtel weten. Nick Windmeijer behaalde zijn vierde dan en Jarno Vermaat , Tristen Theunisz en Thomas Nederkoorn behaalde hun eerst dan. Na een lange voorbereiding was het zover en mochten ze hun kunnen laten zien aan de grondlegger Dr. He-Young kimm negende dan Hanmudo. Met toegewijde vreugde keken de ouders toe hoe ze de Hanmudo technieken demonstreerde aan de jury. Na een tweedaagse seminar was het een eer om door Master Frans van Boxtel hun trainer hun zwarte band om hun middel te knopen. Ook behaalde Elke Dekkers haar instructorsdiploma. Zo heeft chon-ji-kwan zijn kader weer uitgebreid. Een mijlpaal voor Chon-Ji-Kwan Martial Arts Centre om zwarte banders en instrukteurs erbij te hebben. Sinds een aantal jaren traint Frans van Boxtel enthousiaste beoefenaars van deze sport in zijn sportschool Chön-Ji-Kwan aan de Hockeyweg in Uden. Voorbeeld hiervan is Frans van Boxtel feliciteert de geslaagde kandidaten voor hun moed en inzet.

Deze zelfverdediging sport mag zich verheugen in een toenemende wereldwijde belangstelling. In Europa is Nederland en met name Uden het centrum voor deze sport. Frans van Boxtel, zesde Dan en President van de Europese bond vertelt: "Toen ik in 1992 in contact kwam met deze sport was ik meteen verkocht, het is in mijn ogen de meeste complete Martial Art die er bestaat." Frans wordt daarin gesteund door de nominatie van de grondlegger van deze sport Dr He-Young Kimm tot de Martial Arts Hall of fame. Daarnaast vinden steeds meer beoefenaars van andere Martial Arts zoals Taekwondo, ju jitsu en karate die de overstap maken naar het Han Mu Do systeem.

Meer informatie op
www.chon-ji-kwan.com.

Meer berichten