Udenaar op podium van 'Lowlands Throwdown'

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het sportieve evenement Lowland Throwdown vond 13, 14 en 15 oktober plaats bij Omnisport Apeldoorn. Crossfitters uit Nederland, verschillende Europese landen en zelfs andere werelddelen gingen de strijd met elkaar aan om te kijken wie de fitste persoon van de wereld is. Udenaar Twan van den Heuvel van CrossFit HillFit Uden pakte de derde plek. 

Ook dit jaar werd er weer een spannende kwalificatieronde gehouden in de CrossFit HillFit Uden Box. Na een uitputtingsslag met verschillende workouts bestaande uit gewichthef-, turn- en atletiekonderdelen waren het de routiniers Twan van den Heuvel en Bas Caspers die met een zesde en tweede kwalificatieplek de finale in de master35 klasse wisten te behalen.

Bas en Twan wisten van te voren niet wat er tijdens finale van hen verwacht werd, 'Allround' is the name of the game. Wedstrijden kunnen squats, pistols, burpees, wallballs, boxjumps, kb swings, handstand push-ups, roeien, rennen enzovoorts bevatten. In de week voorafgaande aan de finale, sloeg voor Bas het noodlot toe. Tijdens een workout raakte Bas geblesseerd aan zijn enkel waardoor hij niet mee kon doen aan de finale.

De finale telde zeven workouts. Twan wist de eerste zes workouts in de top zeven te finishen met een derde plaats in de tussenstand tot gevolg. Ten overstaande van veel leden van HillFit CrossFit HillFit Uden, familie en vrienden zette Twan in de laatste workout een ongelooflijke prestatie neer. Tegen de verhoudingen in en tot zijn eigen verbazing pakte Twan de overwinning in deze laatste workout en verzekerde zich daarmee van de derde plek in het eindklassement. Een heel emotioneel moment aldus Twan: "Dit is waar we jaar in jaar uit zo hard voor trainen en deze draag ik op aan mijn trainingsmaatje Bart Gijsbers."

Meer berichten