De algemene ledenvergadering.
De algemene ledenvergadering.

FC Uden sluit opnieuw een seizoen positief af

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | FC Uden heeft het seizoen 2016/2017 goed afgesloten. Op de Algemene ledenvergadering op maandag 23 oktober 2017 werd gemeld dat er over het afgelopen seizoen een positief resultaat is behaald van ruim 5.000 euro. Dat dit bedrag minder hoog is dan de afgelopen jaren, zorgt ervoor dat de voetbalclub uit Uden-Noord met een realistische blik naar de toekomst kijkt.

Zo zal de heersende trend van minder vrijwilligers en sponsoren bij verenigingen op een slimme manier opgelost moeten worden. FC Uden probeert hier onder andere op in te spelen door grote vrijwilligerstaken op te splitsen in meerdere kleine taken. Dit heeft erin geresulteerd dat de vereniging op de Algemene ledenvergadering drie nieuwe bestuursleden heeft kunnen presenteren, te weten Alex Wendt, Dave de Jongh en Marco Hol. Ook hebben verschillende commissies zoals de PR- en Sponsorcommissie een nieuwe impuls gekregen met enthousiaste vrijwilligers. Het mag duidelijk zijn dat dit enkel een begin is, maar het geeft aan dat de club op een duidelijke manier bezig is met de toekomst.

Dat FC Uden bezig is met de toekomst, komt daarnaast ook tot uiting in de kartrekkersrol die de club op het gebied van duurzaamheid wil vervullen. Zo is er afgelopen seizoen hard gewerkt om als eerste voetbalclub van Uden zonnepanelen op het dak van het clubhuis aan te leggen. Ook zijn er tijdens de Algemene ledenvergadering plannen gemaakt om actief met het rookbeleid op de zaterdagochtend (jeugdwedstrijden) aan de slag te gaan. Tot slot is de noodkantine volledig door eigen mensen verbouwd en omgedoopt tot 'Het praathuis'. In deze speciale ruimte kunnen teams voorafgaand aan de wedstrijd hun teambespreking houden.

Meer berichten