Internist Bernhoven begeleidt lopers marathon New York

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL/UDEN | Internist Annemiek Coremans vertrekt donderdag 2 november naar New York om de lopers van de Bas van de Goor Foundation te begeleiden tijdens de New York marathon op zondag 5 november.

Onder de deskundige begeleiding van de Bas van de Goor Foundation zijn er twee diabetes patiënten begeleid en voorbereid voor deelname aan de marathon van New York. Zij hebben geleerd hoe om te gaan met hun diabetes tijdens het lopen van lange afstanden. Een deelnemer zegt hierover op de site van de Bas van de Goor Foundation: 'Deze challenge heeft mij meer gebracht dan ik vooraf had durven hopen. Zo weet ik weer hoe het is om samen te werken met je diabetes, in plaats van ervoor weg te lopen'. Annemiek, internist en medisch leider Chronische Zorg in Bernhoven, benadrukt hiermee nogmaals het belang van bewegen juist als je diabetes hebt. Het is ook in de regio mogelijk om te bewegen door bijvoorbeeld deel te nemen aan het programma Start to Run in samenwerking met Atletiek Vereniging de Keien en de huisartsen in de regio.
Annemiek kan tijdens de marathon van New York worden gevolgd via twitter: @DiabBernhoven.

De Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Dat is ook hard nodig als je bedenkt dat er op dit moment één miljoen mensen met diabetes type 1 of 2 in Nederland zijn. Naar verwachting groeit dit aantal zelfs naar 1,3 miljoen in 2025.

Meer berichten