Aftrap crossseizoen op 26 november bij Naat Piek in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Atletiekvereniging De Keien organiseert in de wintermaanden weer een crosscompetitie voor hardloopliefhebbers uit de regio. Vier wedstrijden prijken op de agenda en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden. Op zondag 26 november staat de eerste cross op het programma, de PNEM-cross in de bossen bij Naat Piek in Uden.

Eind november gaat de 42e editie van de Keiencrosscompetitie van start. In de bossen bij Naat Piek, waar vroeger het PNEM gebouw stond, wordt een afwisselend onverhard parcours uitgezet waar jong en oud de strijd met elkaar kunnen aangaan of gewoon kunnen genieten van hardlopen in een bosrijke omgeving. De PNEM-cross begint om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden, gevolgd door wedstrijden voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën. De wedstrijd voor junioren A/B en recreanten gaat om 10.45 uur van start. Deelnemers hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde (1.620 meter) met een maximum van 6 ronden (9.720 meter).

Deelname aan de crosswedstrijden is niet alleen voor leden van een atletiekvereniging. Iedereen die het leuk vindt om hard te lopen is welkom. Deelname aan een cross is een mooi alternatief om je conditie op peil te houden. Inschrijven voor de PNEM-cross is mogelijk in de tent van het wedstrijdsecretariaat bij de start. De kosten bedragen 3 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 1,50 euro per persoon. Voorinschrijven is mogelijk tot 25 november, uitsluitend voor alle 4 de crossen. De kosten bedragen 10 euro voor de recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 5,00 euro per persoon.


Op zondag 7 januari vindt de Bedafcross plaats en zondag 4 februari kan iedereen deelnemen aan de Heuvelrugcross in de bossen tegenover De Pannenkoekenbakker in Zeeland. De competitie wordt afgesloten bij stadion De Kuip van De Keien Atletiek aan de Sportlaan in Uden. Daar wordt op zondag 11 maart de Parkcross rondom het stadion georganiseerd. Meer informatie over het programma, inschrijven en de diverse leeftijdscategorieën is te vinden op www.dekeienatletiek.nl.

Meer berichten