Kinderamusement.
Kinderamusement.

SamenLoop voor Hoop Zeeland denkt ook aan jonge deelnemers

  •   keer gelezen   Sport

ZEELAND | Dat de SamenLoop voor Hoop in Zeeland voor oud én jong is, blijkt uit het feit dat er een aparte commissie actief is puur en alleen voor het kinderamusement. In het weekend van 23 en 24 juni is er voor de jongste doelgroep van alles te doen op het terrein. Allerlei soorten vermaak, van workshops tot demonstraties, met als hoogtepunt de kinderloop op zondag.

De commissie bestaat uit Rianne van den Brand, Yvonne Zonnenberg en Martine Schreiber. Dit drietal zorgt dat kinderen zich tijdens de SamenLoop niet hoeven te vervelen. "Ze zijn gewoon volwaardig onderdeel van het programma", zegt Yvonne. "Kanker treft helaas alle leeftijden. Daarom willen we de kinderen graag bij het thema betrekken. Het evenement is voor hen ook een stukje bewustwording. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Door de kinderactiviteiten te integreren in het programma ontstaat er meer saamhorigheid."

Zelf bijdragen
Kinderen die deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop gaan voor een specifiek doel geld inzamelen. "Onderzoek naar nieuwe technologieën voor hersenstamcelkanker", vertelt Martine. "Dat is de ziekte die nagellakheld Tijn had. Veel kinderen hebben dat meegekregen. Daarvoor mogen ze nu dus geld gaan ophalen. Dat kan en mag op allerlei manieren. We hopen dat ze zelf leuke en creatieve ideeën bedenken." Op zondag vindt de KinderLoop plaats. "Alle basisscholieren die hieraan meedoen, wandelen dan tussen de grote deelnemers op het parcours", legt Yvonne uit. "Alleen lopen zij 24 minuten in plaats van 24 uur. Verdere informatie over deelname volgt later. De opbrengst van de kinderactiviteiten wordt apart bekendgemaakt."

Meer berichten