PSV Schoonspringen uit Eindhoven.
PSV Schoonspringen uit Eindhoven.

Udense schoonspringtalenten starten crowdfundingsactie

  •   keer gelezen   Sport


UDEN | Udense schoonspringtalenten Tycho en Manou Meulebeek zijn een crowdfundingsactie gestart. Ze willen zo geld ophalen om samen met hun team internationale ervaring op te doen.

Beiden zijn lid van het wedstrijdteam van PSV Schoonspringen uit Eindhoven en timmeren hard aan de weg. "We trainen 16 tot 23 uur per week", vertelt Manou. "Dat doen we in de droogspringruimte, we volgen krachttraining en we maken natuurlijk veel uren in het water. Onze trainingen passen in ons schoolschema. De school houdt rekening met onze trainingen en we halen gemiste toetsen of proefwerken vaak op een ander tijdstip in. We maken lange dagen maar dat doen we met ontzettend veel plezier, iedereen in ons team heeft hetzelfde doel, beter worden en het beste uit je sport halen. In mijn geval is mijn ultieme doel deelnemen aan EK's en WK's en natuurlijk uiteindelijk misschien ook wel die Olympische Spelen" Tycho traint daarnaast in het Nationale Jeugdteam en Manou hoopt dit binnen enkele jaren te halen. Het Eindhovense team is samen goed voor vele titels op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen op diverse onderdelen en in verscheidene leeftijdscategorieën. Een aantal van de leden heeft al ervaring in het Nationale Jeugd Team, de anderen werken er hard aan om dit doel binnen enkele jaren ook te bereiken.

Prijskaartje
Om dit allemaal te bereiken moet er naast hard worden getraind ook veel (internationale) ervaring worden opgedaan. "Kosten voor trainingen, nationale wedstrijden, (bad)kleding en het vervoer naar nationale wedstrijden betalen we allemaal zelf. Wanneer we iets internationaal willen doen dan hangt daar natuurlijk een heel ander prijskaartje aan. Om die reden hebben we een crowdundingsactie opgestart zodat we samen met ons team de mogelijkheid krijgen om internationale ervaring op te doen."

Doneren
Voor komend jaar staan twee internationale wedstrijden op het programma. In januari 2018 zou de groep graag naar de Pepsi Diving Cup op Gran Canaria willen gaan en rond de maanden juni, juli mee doen aan een wedstrijd in Kroatië. Op de algemene pagina van het team kan gedoneerd worden. Deze is te vinden op: sport.talentboek.nl. Ook kan enkel een donatie worden gedaan aan Tycho en Manou. Dit kan op hun persoonlijke pagina in het Talentboek van de Yvonne van Gennip Foundation.

Meer berichten