Broer en zus Tycho en Manou Meulebeek zijn bezig met een crowdfundingsactie
Broer en zus Tycho en Manou Meulebeek zijn bezig met een crowdfundingsactie

Schoonspringers naar Las Palmas

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het is een bewogen periode voor de Udense Tycho (15) en Manon Meulebeek (12). De twee jonge schoonspringers wonnen afgelopen weekend in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven brons, zilver en goud tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd Schoonspringen. Daarnaast zijn broer en zus druk bezig met een crowdfundinsactie om geld bij elkaar te sparen voor hun volgende wedstrijd en trainingskamp naar Las Palmas.

"Om buitenlandse ervaring op te kunnen doen en om je te meten met de internationale top is het noodzakelijk regelmatig deel te nemen aan dit soort wedstrijden", legt moeder Sigrid Meulebeek uit. "Helaas is dit zonder sponsoren en zonder donaties niet mogelijk. In Nederland trainen Tycho en Manou meer dan 20 uur per week naast hun school. Tycho heeft daarnaast ook nog een bijbaan om zelf een deel van de kosten te kunnen bekostigen, maar natuurlijk is dit slechts een klein deel." Mits er voldoende sponsoren worden gevonden, staat er later dit jaar ook nog een reis naar Kroatië op het programma.

Doneren
In januari hopen ze 1500 euro bij elkaar te hebben om zo hun reis en verblijf inclusief startgelden te kunnen bekostigen. "Op dit moment zijn ze op de helft, maar natuurlijk willen ze graag samen gaan dus er moet nog flink gespaard worden. Iedere bijdrage voor deze topsporters en/of hun team is enorm welkom", aldus Sigrid. Tycho en Manou helpen om meer internationale ervaring op te doen, kan via www.talentboek.nl/sport. Via 'talenten en teams' kan er in de zoekmachine gezocht worden op de namen Tycho en Manou. Doneren gaat via de 'doneer' button. Alle donaties komen rechtstreeks ten goede aan broer en zus Meulebeek voor hun reis naar Spanje.

Meer berichten