Het werd zondag een doelpuntloze wedstrijd voor Volkel 1 (Foto: Agnieszka Kuijpers)
Het werd zondag een doelpuntloze wedstrijd voor Volkel 1 (Foto: Agnieszka Kuijpers)

UDI'19 sluit eerste helft seizoen af met domper

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | UDI'19 gaat dan toch definitief met een slecht gevoel de winterstop in. Het eerste elftal dan, de rest van de club uiteraard niet. De Parkzichters verloren zondag ongelukkig in Nuenen (1-0) en lijken daardoor af te steven op een marginaal seizoen.

Door: Willy Rooijakkers

Het zat er al een tijdje aan te komen maar de laatste weken ontstond er toch weer nieuwe hoop. Er werden een paar overwinningen aan elkaar geregen. Er gloorde weer licht aan het einde van een behoorlijk lange tunnel. Het duel bij Nuenen zorgde echter toch weer voor een nieuwe opstopping op die donkere weg. Speelde UDI'19 zondag dan bar slecht bij Nuenen? Dat valt eigenlijk nog wel mee. Trainer Bert Ruijsch: "Het was zo'n wedstrijd waarin wij bij fases echt de bovenliggende partij waren. Sowieso voetbalden wij een stuk makkelijker dan Nuenen maar over het algemeen waren er niet zoveel kansen over en weer. Dan weet je dat het een duel wordt van: wie de eerste goal maakt een goede kans heeft om te winnen." In de fase na de pauze leken het toch de tricolores te zijn die aan het langste eind zou trekken. "Joep van Geelkerken kreeg een dot van een kans toen de doelman een bal van Raoul Oomen slechts half kon stoppen. Op de een of andere manier ging de rebound van Joep dan toch weer tegen die uitstekende keeper aan. Dat was pech."

Tweede seizoenshelft
Vervolgens werden de gasten in de omschakeling alsnog weggespeeld. Nuenen ging er over rechts vandoor. De bal werd teruggelegd waarna het kassa was. Ruijsch: "Ze hebben meer kansjes gehad in de counter, zo eerlijk moet je zijn. Deze ging erin. Wij moeten ons bezinnen en de blik richten op de tweede seizoenshelft. Het dreigt nu een seizoen te worden wat nogal grijs is en daar houdt niemand van. Liever ben je bezig met prijzen halen, dit is minder leuk." Ondertussen moeten de Udenaren zelfs de blik naar beneden richten want nog een paar keer verliezen, kan paniek in de hand werken. Nu is men kwalitatief dusdanig sterk dat dit onrealistisch is maar je weet maar nooit hoe een bal rolt. Logischer is het echter als UDI'19 na de winterstop nog wat gaat klimmen op de ranglijst.

Gesprekken
Ondertussen is het druk op de burelen van UDI'19 want er zijn volop gesprekken aan de gang met kandidaat-trainers. Het trio Stefan van Roosmalen, Fred Smies en Harry Blokhuis gaat kijken welke sollicitant geschikt is om volgend jaar UDI'19 1 te gaan trainen en coachen. Uit de vele brieven is een handvol kandidaten uitgenodigd voor een eerste gesprek. Uiteraard zal de nieuwe trainer ook benieuwd zijn naar de plannen op technisch gebied van de club. De trainer zal willen weten wat voor selectie er volgend seizoen staat bijvoorbeeld.

Volkel scoort moeilijk
Volkel scoorde de laatste tijd al moeilijk maar nu lijkt dit probleem toch echt een probleem te worden. Na eerder al op eigen veld 0-0 te hebben gespeeld werd er nu wederom doelpuntloos gelijk gespeeld. Deze keer tegen laagvlieger Berghem Sport. Volkel heeft blijkbaar dit seizoen weinig jongens die makkelijk het net vinden. Het is aan trainer Tom van Dalen om hier een oplossing voor te vinden. Overigens is voor zover bekend het contract van Van Dalen in Volkel nog niet officieel verlengd. Binnenkort ongetwijfeld meer hierover.

Meer berichten