Wielrenner Albert Timmer is hoofdgast tijdens de eerste editie van het Wielercafé
Wielrenner Albert Timmer is hoofdgast tijdens de eerste editie van het Wielercafé

Prof Albert Timmer te gast in eerste Wielercafé

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het eerste Wielercafé van cycleXperience staat op vrijdagavond 12 januari op het programma in Uden. Was al eerder de komst van Johan van der Velde, Daphny van den Brand en Guus Bierings zeker, nu is ook de aanwezigheid van Albert Timmer een feit.

Albert Timmer is sinds 2007 prof geweest bij Team Sunweb en de voorlopers daarvan. Maar liefst elf keer reed hij een grote ronde, waarvan zeven keer de Tour de France. De voorbije jaren reed Timmer meerdere malen in dienst van kopman Tom Dumoulin en in de voorbije Tour de France hielp hij als ploegmaat Warren Barguil aan de bolletjes trui en Michael Matthews aan de groene trui. Albert Timmer werd in 2015 geopereerd aan hartritmestoornissen. Sindsdien worstelde hij om met vol vertrouwen telkens weer op de fiets te stappen. Mede hierdoor heeft Albert Timmer onlangs besloten te stoppen als professioneel wielrenner.

Boordevol wielerverhalen
Het Wielercafé van cycleXperience wordt een gezellige avond boordevol wielerverhalen, waarbij de prominente gasten centraal staan. Ook Johan van der Velde, Daphny van den Brand en Guus Bierings zijn present. Johan van der Velde boekte in de jaren zeventig en tachtig grote resultaten in zowel de Ronde van Italië als de Tour de France. Van der Velde was de meesterknecht van Joop Zoetemelk, toen hij als tweede Nederlander de Tour won. Udenaar Guus Bierings won in 1978 samen met Bert Oosterbosch, Jan van Houwelingen en Bart van Est het wereldkampioenschap ploegentijdrit voor amateurs. Daphny van den Brand is ex-wereldkampioen veldrijden en in diezelfde discipline veelvoudig Nederlands kampioen. Het Wielercafé begint op vrijdag 12 januari bij cycleXperience om 19.30 uur (Bitswijk 13 in Uden). De toegang is gratis.

Meer berichten