Op het veld in park Moleneind kan niet meer worden getraind
Op het veld in park Moleneind kan niet meer worden getraind

Stormschade heeft gevolgen voor honkbalvereniging Uden Red Sox

Sport 1.725 keer gelezen

UDEN | Honkbalvereniging Uden Red Sox is twee keer getroffen door de stormschade van de storm vorige week donderdag. Zowel op hun veld Moleneind als in sporthal Germenzeel kan de honkbalclub niet meer terecht.

Het was de bedoeling dat de honkballers van oktober tot en met maart in de zaal konden trainen. Door de schade aan sporthal Germenzeel kunnen de spelers daar echter niet meer terecht. De gemeente kon wel al snel een andere zaal regelen waar de trainingen voortgezet kunnen worden.

Moleneind
Op het veld in park Moleneind is de backstop, zoals het hoge hek achter de slagplaat heet, voor een groot deel omgewaaid. Vorig jaar was deze ook al deels beschadigd en vervangen. Helaas heeft het nieuwe hek deze storm niet doorstaan. Samen met de gemeente wordt er gezocht naar een oplossing, zodat Uden Red Sox het seizoen dat op 31 maart start met het druk bezochte vrienden- en familietoernooi gewoon kunnen openen. Tijdens dit toernooi spelen vrienden- en familieteams van alle leeftijden tegen elkaar.

Nieuwbouw
De timing voor beide schadegevallen is voor de gemeente erg ongelukkig. Sporthal Germenzeel stond al op de planning om vervangen te worden door nieuwbouw. Het sportveld van de Uden Red Sox op park Moleneind wordt verplaatst naar het terrein aan de Boekelsedijk. De concrete plannen worden deze winter gemaakt en de uitvoering zal april 2018 nog niet klaar zijn. Uden Red Sox hoopt in april 2019 te spelen op het nieuwe veld aan de Boekelsedijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant