Melissa Platenburg is verkozen tot Sporter van het Jaar
Melissa Platenburg is verkozen tot Sporter van het Jaar

Melissa Platenburg Sporter van het Jaar van gemeente Landerd

  •   keer gelezen   Sport

ZEELAND | Alle Landerdse Sportkampioenen uit 2017 zijn afgelopen zondag door de gemeente gehuldigd. De titel Sporter van het Jaar ging naar Melissa Platenburg. Menteam Hendriks is Sportteam van het Jaar. De Landerd SpoRtZO-prijs is uitgereikt aan Mooiland voor de Beweegtuin bij de Franciscushof in Zeeland.

Tijdens een feestelijke middag in De Phoenix in Schaijk zijn bijna 200 sportievelingen die in 2017 een kampioenschap behaalden in het zonnetje gezet. Niet alleen was er aandacht voor volwassenen met een podiumplaats, maar ook alle jeugdkampioenen mochten vol trots hun welverdiende medaille en applaus in ontvangst nemen. Tussen de huldigingen door werden diverse sportdemonstraties gegeven.

Sporter en Sportteam van het Jaar, SpoRtZO-prijs
Na het succes van vorig jaar was er ook dit keer een aantal extra prijzen. Melissa Platenburg (handboogschieten) werd verkozen tot Sporter van het Jaar. Zij werd Nederlands Kampioen Outdoor aangepast sporten en behaalde een tweede plaats op het NK 25 meter 1 pijl 2e klasse. Team Hendriks (paardensport) mocht de prijs voor Sportteam van het jaar in ontvangst nemen. Met hun eigen menteam werden zij Nederlands Kampioen en haalden ze een vierde plek tijdens het WK. Met het Nederlands team behaalden zij ook nog eens een zilveren medaille. De SpoRtZO-prijs, die wordt uitgereikt aan een bijzonder initiatief op sportief vlak, ging naar de Beweegtuin van Mooiland. De Beweegtuin is speciaal bedacht voor ouderen. Door de aanleg van een speciaal wandelpad worden zij enthousiast gemaakt om meer te bewegen.

Meer berichten