De winnaars op een rijtje.
De winnaars op een rijtje.

Atleten De Keien Atletiek succesvol op Nationale D-spelen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | De Nationale D-spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam stonden afgelopen zondag op het programma. De Keien Atletiek vaardigde twee atleten af, Lieke Reijs en Unisa Bangura.

Lieke Reijs begon de dag met verspringen. Gedurende drie pogingen wist ze zich elke sprong te verbeteren en dit leverde uiteindelijk een nieuw persoonlijk record op van 3.99 meter. Goed voor een 24e plaats. Ongeveer een uur na het verspringen mocht Lieke aantreden op haar favoriete onderdeel, het hoogspringen.Tijdens haar eerste poging vloog ze ruim over 1.35 meter heen, op 1.40 meter liet ze haar veerkracht zien door in de derde en laatste poging ook deze hoogte te halen. Helaas bleek 1.45 meter vervolgens te hoog gegrepen deze dag en eindigde ze op de zevende plek bij het hoogspringen.

Unisa Bangura mocht tijdens het hoogspringen aantreden voor zijn eerste sprint van de dag. De series 80 meter sprint. Unisa snelde als vijfde de finale in met seriewinst in een tijd van 10,31 seconden. Een uur later mocht Unisa aantreden op de 150 meter sprint. In een knappe tijd van 18,73 seconden, tevens clubrecord, wist hij zich als tweede te plaatsen in zijn serie en met de tweede tijd over alle series. Later op de middag mocht Unisa aantreden op de 80 meter finale. In een tijd van 10,04 seconden weet hij een persoonlijk- en clubrecord neer te zetten en grijpt hiermee een derde plek en bronzen medaille. Tot slot had plaatste Unisa zich ook nog voor de finale van de 150 meter. Het resultaat was een vierde plaats met een tijd van 19,19 seconden.

Meer berichten