Davy Wind start zaterdag met de buitencompetitie tegen Swift
Davy Wind start zaterdag met de buitencompetitie tegen Swift (Foto Peter Kuijpers)

Davy Wind volgt Jacques Kop Jansen op bij Korfrakkers

  •   keer gelezen   Sport

ERP – Het heeft even geduurd, maar korfbalclub De Korfrakkers is voorzien van een nieuwe trainer. Jaren lang was dat het vertrouwde gezicht van Jacques Kop Jansen, maar dat is veranderd. Davy Wind (27) mag de club, zonder haar gestopte clubicoon Monique van de Ven, laten continueren in de top van het vrouwenkorfbal.

Door: Peter Kuijpers

Het is wel even wennen bij een bezoek aan de accommodatie van De Korfrakkers in Erp. Niet de kleine generaal met stoïcijnse blik staat voor de troepen, nu is dat Davy Wind. Een lange ex korfballer van DSC uit Eindhoven met vriendelijk lach. In zijn schaduw Monique van de Ven? Nee he toch? Ze lacht het weg: "Nee, ik heb beloofd Davy wat op weg te helpen in de wereld van de Korfrakkers. Dus daar steun ik hem in als zijn assistente. Ik korfballen? Ik heb veel conditie ingeleverd na mijn operatie en laatst een keer met het derde meegespeeld. Jeetje wat viel dat tegen. Dan merk je hoe snel je afbouwt als je niet actief meer traint en speelt. Mijn korfbal zal hooguit bestaan uit recreatieve deelname."

Horizon
Dave Wind werkt als accountmanager voor een golfplaten fabrikant in het noorden, maar heeft zijn werkterrein in het zuiden. Hij stelt zich voor: "Ik heb bij DSC (gemengd korfbal) gespeeld en was daar coach. Afgelopen jaar heb ik daar het coachen en trainen bij A1 gedaan. Zelf heb ik altijd in de selectie gespeeld. Zweefde tussen één en twee in, maar wilde me toch op het coachen gaan richten. Het eerste was niet meer haalbaar en ben om die reden mijn horizon gaan verbreden. Korfrakkers kwam in die fase op het juiste moment op mijn pad."  Het vrouwenkorfbal wijkt niet veel af van dat van het gemengd. Hooguit een paar regeltjes verschillen. "Klopt de overname is anders. Ik kende Korfrakkers al wel omdat ik ook scheidsrechter ben geweest. In die hoedanigheid heb ik ze wel een paar keer gefloten. Toch moet je op een gegeven moment een keuze maken en heb het fluiten laten varen."

Uitdaging
Voor Wind is het de eerste maal dat hij een vrouwenteam gaat coachen. Wind vervolgt: "Ik ben inderdaad alleen het gemengde gewend geweest. Je gaat nu op een heel andere manier over het spelletje nadenken. Iedereen mag iedereen overnemen en dat is bij het gemengde niet zo. Wat is handig wat niet. Ik kan zeker dingen en situaties uit het gemengd hier gaan implementeren dat is zeker. Het maakt dan niet uit of het gemengd is of alleen vrouwen zijn. Het maakt de uitdaging alleen maar leuker. De opzet van de buitencompetitie, die zaterdag van start gaat, is veranderd. We spelen nu in twee poules waarna er kruisfinales en een finale volgt. In de zaal is niets veranderd. Korfrakkers moeten meer gaan presteren dan afgelopen jaar. Een club van dit niveau moet met de beste mee gaan zo niet de beste zijn. Monique van de Ven assisteert me en gaan we als speelster missen, maar er komen grote talenten aan uit de jeugd, dat gaat goed komen." Zaterdag start Korfrakkers om 16.00 uur de competitie met een thuisduel tegen Swift uit Velden.

Meer berichten