De winnaars van het Regio Bandstoottoernooi voor mindervaliden: winnaar B-poule Jo Straatman, rechts winnaar A-poule John v/d Zanden
De winnaars van het Regio Bandstoottoernooi voor mindervaliden: winnaar B-poule Jo Straatman, rechts winnaar A-poule John v/d Zanden

Regio Bandstoottoernooi voor mindervaliden in Terra Victa

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | In de soos van Terra Victa werd van 15 tot en met 19 oktober het 27e Regio Bandstoottoernooi voor mindervaliden georganiseerd. Er werd gespeeld in een A-Poule en een B-Poule. Het grootste succes was voor dhr. J. Straatman uit Odiliapeel. Hij won de finalewedstrijd om de wisselbeker die werd gespeeld tussen de winnaars van de A-poule en de B-poule en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

De 74 biljarters die zich hadden aangemeld voor dit toernooi zijn allemaal lid van de verenigingen voor mindervaliden uit de regio. Ook leden van KBO Odiliapeel die lid zijn van de BVO biljartvereniging waren uitgenodigd om in deze competitie te biljarten. De deelnemers kwamen uit Volkel Nistelrode, Uden, Zeeland en natuurlijk Odiliapeel. De wedstrijden werden wederom georganiseerd door het bestuur van het Regio-biljarten Oost-Brabant. Ze hadden de organisatie van dit toernooi weer prima voor elkaar. Speciale dank aan H. v.Vucht en W. Kerstens die het leeuwendeel hiervan weer op hun schouders hadden genomen.

Op vrijdag 19 oktober werden na de ¼ finale de halve finales gespeeld. In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van de A-Poule nam W. v. Lanen uit Uden het op tegen Fr. v. Meurs uit Zeeland. De wedstrijd was erg spannend en tot op het laatst bleef de stand erg close. Uiteindelijk werd de partij gewonnen door Fr.v. Meurs. W. v. Lanen werd dus 4e. In de Finale van de A-poule speelde J. v.d Zanden uit Odiliapeel een bijzonder spannende wedstrijd en won daardoor dan ook van P. v/d Elzen uit Nistelrode. In de finale van de B-Poule gingen de titelhouder M. Ariaans uit Uden en J. Straatman uit Odiliapeel de strijd aan tegen elkaar.  Beide heren maakten mooie caramboles maar uiteindelijk scoorde Jo Straatman beter en won met een duidelijke meerderheid. Hierdoor werd hij de winnaar in de B-poule en behaalde M. Ariaans dus de 2e plaats. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door R. v/d Sangen uit Uden, H. Geurts uit Nistelrode. werd 4e.

Dus werd de wedstrijd om de wisselbeker een thuiswedstrijd, John v/d Zanden uit Odiliapeel tegen J. Straatman uit Odiliapeel. Deze partij werd gespeeld op het gemiddelde van de voorrondes en werd na een spannende strijd gewonnen door J. Straatman. De prijsuitreiking werd gedaan door de voorzitter van de Regio biljartorganisatie Oost Brabant, dhr. J. Kampert,  geassisteerd door W. Kerstens, die de bloemen overhandigde die door Tuincentrum De Zwaan uit Odiliapeel waren geschonken. Hierna werden de organisatoren van het Regio-Bandstoottoernooi bedankt en de tellers, schrijvers en leden van de Odiliapeelse organisatie voor al het werk. Ook ging een woord van dank naar Terra Victa voor het beschikbaar stellen van de biljarttafels, Tuincentrum De Zwaan voor de fleurige bloemboeketten en naar Roelofs v. Tienen voor de Biljartkeu die was geschonken voor de loterij. Ook de mensen die de biljarttafels en omgeving verzorgen en schoonhouden en de mensen achter de bar die zorgden dat iedereen werd voorzien van een natje en een droogje werden hartelijke bedankt.

De organisatie hoopt dat over ongeveer één jaar de 28e editie van het Regio Bandstoottoernooi voor mindervaliden zal worden georganiseerd in Terra Victa.

Meer berichten