Stijn Bruisten doet goede zaken in Wanroij

  •   keer gelezen   Sport

VOLKEL | Volkel is een nieuwe held rijker in de persoon van Stijn Bruisten. De 30-jarige ruiter, die flink aan de weg timmert met zijn eigen dressuurstal in Volkel, liet aan het begin van het indoorseizoen zien dat hij ook zelf de fijne kneepjes van het vak beheerst. Na overwinningen in Overasselt en Uden in de klasse Z afgelopen weken, moest hij deze keer aan de bak in Wanroij.

Die wedstrijd had een bijzonder tintje, want als Stijn erin zou slagen ook hier te winnen, dan zou hij zich nu al niet alleen plaatsen voor de Brabantse kampioenschappen, maar ook het kringkampioenschap voor zich opeisen. Hoewel het seizoen pas op de helft is, zou hij bij het realiseren van deze bijna onmogelijke trilogie, namelijk niet meer ingehaald kunnen worden. Je raadt het al: het is gelukt. Ondanks sterke tegenstand, wist hij zijn proef niet alleen tot een goed einde te brengen, maar ook de jury te overtuigen. Die plaatste hem unaniem op de eerste plaats, ruim voor Elles van Asseldonk, lid van het RaboTalententeam.

Stijn, die als trainer ook verbonden is aan de Rutger van Herpenruiters uit Boekel, kon naast tevredenheid over zijn eigen prestaties ook blij worden van het rijden van zijn pupillen. Zo zag hij Mellanie Robben twee keer in de prijzen vallen (in de categorie L1, derde en in het M1, tweede). Ook Evy van Mensvoort deed het goed met een twee plaats in de B-klasse. Een snelle rekensom leert dat zowel Mellanie als Evy, Stijn eind januari gaan vergezellen naar Schijndel, waar de Regiokampioenschappen gehouden zullen worden.

Meer berichten