Uden Dames 1 blijft om de prijzen strijden

Sport 1.080 keer gelezen

UDEN | Strakke koppen op zondag 4 november bij de kraker in de tweede klasse tussen Dames 1 van Hockeyclub Uden en de studentenhockeyclub Apeliotes. Het werd een sportief gevecht tussen de nummer 1 en de nummer 2.

In de eerste helft had Apeliotes een duidelijk overwicht wat in de eerste minuten al direct tot de 1-0 uit een strafcorner leidde. Uden liet zich daardoor niet uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd met een doelpunt van Eveline Sagassar 1-1. Ook na de verdiende 1-2 van Apeliotes kwam Uden op karkater terug, nu via Jasmijn van Asperen. Hoogtepunt in de tweede helft was de 2-3 van de gasten. Nog voor de 23 meterlijn begon de speelster van Apeliotes een slalom door de defensie van Uden, waarbij ze de bal net buiten de cirkel, hoog op haar stick meenam de cirkel in, om vervolgens in de cirkel hard uit te halen en te scoren in de kruising.

Na de rust waren de verhoudingen omgedraaid en was Uden de bovenliggende partij. Het jonge Uden met al die talenten uit eigen kweek had de wil te winnen. De dames van Uden wisten hun overwicht na een hele serie strafcorners te gelde te maken. Aanvoerder Maud van Lanen scoorde de 3-3 uit een strafcornervariant. Een knappe prestatie van het jeugdige Uden om tot drie keer toe een achterstand ongedaan te maken. Beide ploegen probeerden wel nog de winst binnen te halen, maar wilden uiteindelijk ook niet verliezen. Beide teams waren dan ook tevreden met het gelijkspel.

Na de achtste speelronde staan beide teams op plek 1 en 2. Beide plekken zijn goed voor promotie naar de eerste klasse. Komende weekend speelt Uden weer een finale, nu tegen nummer 3 Wijchen, om 12:45 uur in Uden. Supporters zijn meer dan welkom, toegang is gratis.