De meest constante coureur over de drie manches wint de titel (foto: Jeroen Gerrits)
De meest constante coureur over de drie manches wint de titel (foto: Jeroen Gerrits)

Strijden om titel 'Mister 875'

  •   keer gelezen   Sport

VOLKEL | Na ruim 29 jaar pakt motorclub MAC Bedaf uit Volkel de traditie die zij zelf begonnen in 1985 weer op. Op zondag 18 november gaat er op het circuit aan de scheiweg in Volkel opnieuw historie geschreven worden. Dan staat namelijk de zesde 875 cc motocross op het programma.

Op die dag strijden de coureurs in drie manches om de titel 'Mister 875'. Vele beroemde crossers namen al deel aan deze unieke wedstrijd. Dave Strijbos won de wedstrijd in 1985 en 1988, Leo Combee in 1986 en Kees van de Ven in 1987. De laatste winnaar, in 1989, was Gert Jan van Doorn.

Manches
De meest constante coureur over de drie manches wint de titel. Echter moet de coureur dit wel doen met drie verschillende motoren. Een manche moet er gereden worden met de lichte 125 cc machine. Eén manche is er een keuze tussen een 250 4takt of 250 2takt Als derde motor is de keuze vrij in de open klasse. Om deze wedstrijd aantrekkelijker te maken voor iedereen is deze wedstrijd op dezelfde dag als de jaarlijkse maisplakcross.

Inschrijven
Rijders die willen deelnemen aan het 875 evenement kunnen inschrijven via de mail hoi@macbedaf.nl. Deelnemers dienen wel over een mon verzekering te beschikken. Eventueel kan er ook een dagverzekering afgesloten worden. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro er zijn geen bekers voor deze klasse maar geldprijzen. Houd de website www.macbedaf.nl in de gaten voor de laatste info over deze unieke wedstrijd. De wedstijden beginnen om 11.00 uur. Het circuit ligt aan de Scheiweg in Uden. Entree is gratis.

Meer berichten