De PNEM-cross begint om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden
De PNEM-cross begint om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden

De Keien openen crossseizoen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Atletiekvereniging De Keien houdt aankomende zondag de PNEM-cross. In de bossen bij Naat Piek vindt traditioneel de opening van de jaarlijkse crosscompetitie plaats

Hardloopliefhebbers uit de regio gaan de strijd met elkaar aan in diverse leeftijdscategorieën. De organisatie heeft weer een mooi en afwisselend parcours uitgezet in de prachtige bosrijke omgeving. De PNEM-cross begint om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden, gevolgd door wedstrijden voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën. De wedstrijd voor junioren A/B en recreanten gaat om 10.45 uur van start. Deelnemers hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde (1.620 meter) met een maximum van 6 ronden (9.720 meter). Deelname aan de PNEM-cross is niet alleen voor leden van een atletiekvereniging. Deze laagdrempelige wedstrijd is zowel voor ervaren lopers, als beginners die willen kennismaken met hardlopen op onverhard terrein. Bovendien is crossen een mooi alternatief om je conditie op peil te houden in de wintermaanden.

Inschrijven voor de PNEM-cross is mogelijk tot een half uur voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. De kosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 3 euro per persoon. Op zondag 6 januari vindt de Bedafcross plaats en zondag 3 februari kan iedereen deelnemen aan de Heuvelrugcross in de bossen tegenover De Pannenkoekenbakker in Zeeland. De competitie wordt afgesloten in het sportpark van Uden, waar op zondag 17 maart de Parkcross rondom het stadion wordt georganiseerd. Meer info over het programma en de diverse leeftijdscategorieën is te vinden op www.dekeienatletiek.nl.

Meer berichten