winnaars Peelse Kampioenschappen v.l.n.r., 4e  t/m 1e Plaats A-poule, 1e t/m 4e plaats B-poule
winnaars Peelse Kampioenschappen v.l.n.r., 4e  t/m 1e Plaats A-poule, 1e t/m 4e plaats B-poule

Peelse kampioenschappen Libre 2018

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Biljarters uit Odiliapeel streden op vrijdag 16 november in de finale van de Peelse Kampioenschappen Libre 2018, die van 12 tot en met 16 november plaatsvonden in D'n Trog in MFA Odiliapeel.

Gedurende deze dagen werd door biljarters uit Odiliapeel gestreden om in de Libre-discipline het beste resultaat te behalen. Er werd gespeeld in een A- en een B- poule. Door elke biljarter twee voorrondes te laten spelen, kreeg elke deelnemer een kans om goed te scoren. Op vrijdag werden onder grote belangstelling van medespelers en publiek de finales gespeeld.

In de A-poule gingen Henk Bens en Johan Janssen de strijd aan met elkaar. Het werd een mooie match. Johan maakte mooie caramboles, hij moest er 41 maken, en kwam met 40 caramboles op een scorepercentage van 97,56 procent. Henk moest 37 caramboles maken. Hij scoorde maar liefst 44 keer en werd dus met een scorepercentage van 118,92% winnaar in de A-poule. De wedstrijd in de A-poule om de 3e en 4e plaats tussen John v/der Zanden en Dries de Groot eindigede in een overwinning voor John. Hij behaalde een scorepercentage van 161,11% terwijl Dries een scorepercentage van 84,00% bereikte.

In de wedstrijd in de B-poule lukte het Piet v. Hoenselaar in het begin niet zo goed om te scoren maar uiteindelijk bereikte hij toch zijn scorepercentage van 100,00 % en werd daardoor 2e. Harrie Hendriks won dan ook met voorsprong de finale door met 19 caramboles een scorepercentage te bereiken van 111,76%. 

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats was erg spannend maar uiteindelijk lukte het Willy Wijnen toch om met een scorepercentage van 173,33% Wim v/der Pol te verslaan. Wim behaalde een scorepercentage van 126,60%
Henk Bens mocht de wisselbeker van de A-poule in ontvangst nemen uit handen van Christ de Vocht, biljartorganisator namens KBO en I.V.O. De wisselbeker voor de B-poule werd uitgereikt aan Harrie Hendriks     
De hoogste serie in dit kampioenschap was 26 en werd genoteerd op naam van John v/der Zanden in de A-poule, in de B-poule maakten Bert Nabuurs, Jan v. Driel, Lamber Cuppen en Piet v. Hoenselaar alle vier een mooie serie van 8 caramboles. Het hoogste scorepercentage in dit toernooi werd in de A-poule behaald John v/der Zanden met een scorepercentage van 211,11 procent. In de B-poule bereikte Wim v/der Pol het beste scorepercentage van 206,67%
Hartelijke dank aan de biljarters voor hun deelname, de biljartorganisatoren Piet v. Hoenselaar en Christ de Vocht en de tellers en schrijvers voor hun inzet, de bardienstmedewerkers voor het natje en het droogje en supermarkt Coop Van Buel voor de prima verzorging van de vleesprijzen.

Meer berichten