Marlin van Hal en Jos Elfring winnen PNEM-cross

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Ruim 170 lopers stonden aan de start bij opening crossseizoen in Uden gisteren. In de bossen bij Naat Piek werd tijdens de de PNEM-cross in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tijdens de eerste wedstrijd van de Keiencrosscompetitie.

Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien waren al vroeg in de weer om de laatste voorbereidingen te treffen voor de openingswedstrijd van het crossseizoen. Het bosparcours lag er fraai bij en de frisse, doch zachte weersomstandigheden waren ideaal voor de lopers. Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. In totaal stonden er 34 jonge hardlopers aan de start van de PNEM-cross.
Een grote groep van 142 wedstrijdlopers en recreanten ging om 10:45 uur van start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Ook dit jaar stond er weer een aantal 'Run to the Start' deelnemers aan de start om hun eerste wedstrijd in de bossen te lopen.

Marlin van Hal uit Langenboom stak er bij de vrouwen met kop en schouders bovenuit. Ze won in een tijd van 37:41 en hoefde enkel de winnaar bij de mannen voor zich te dulden. Van Hal had bijna tien minuten voorsprong op nummer twee Bianca van Vught uit Reek (47:02). Als derde kwam Hanneke van de Krieken uit Boekel over de streep (49:04).

Bij de mannen nam Milhezenaar Jos Elfring direct vanaf de start de leiding. Soepel draaide hij zijn rondjes in de Udense bossen en kwam na zes ronden onbedreigd over de finish in 34:35. Achter hem was er een spannende strijd gaande tussen de nummers twee tot met vijf. Bart Pinkse uit Rosmalen besliste die in zijn voordeel en kwam als tweede binnen (37:49) voor Jos Wijnen uit Vianen die beslag wist te leggen op de derde plaats (37:52). Van Hal en Elfring nemen ook direct de leiding in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 6 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma. De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl.

Meer berichten