De zwemmers
De zwemmers

Zeester-Meerval zet de volgende stap met topprestaties op Brabantse Kampioenschappen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Voor de zwemafdeling van Zeester-Meerval stonden de afgelopen drie weekenden in het teken van Brabantse Kampioenschappen. De zwemvereniging uit Uden mag hier met trots op terugkijken.

Op 11 november reisde Zeester-Meerval met de zwemmers tot 12 jaar, drie coaches en twee ploegbegeleiders af naar Roosendaal, om daar mee te doen aan de Brabantse Minioren Clubmeet. Een wedstrijd waar verenigingen het in teamverband tegen elkaar opnemen. Er werden op 36 starts, 25 nieuwe persoonlijke records gezwommen, waarmee Zeester als vijfde eindigde in het klassement betreft progressie. Van de zeventien ingeschreven teams, eindigde Zeester uiteindelijk als zevende. Wat een mooie prestatie is gezien de gemiddelde leeftijd van de groep.

Op 17, 18, 24 en 25 november stond de Brabantse korte baan Kampuoenschappen op het programma. Een kampioenschap waar maar liefst 41 verenigingen, die samen goed waren voor 450 zwemmers aan deelnamen. Een kampioenschap dat Zeester-Meerval, in opdracht van de KNZB, samen met Hieronymus uit Roosendaal organiseerde. Tientallen vrijwilligers van beide verenigingen zorgden ervoor dat dit meerdaagse evenement fantastisch verliep. Zeester-Meerval was een van de hofleveranciers qua aantal zwemmers. In de maanden vooraf moesten de zwemmers startbewijzen zien te behalen door middel van het zwemmen van limieten. Uiteindelijk deden er 20 zwemmers mee, die samen goed waren voor 65 individuele starts. Naast de 65 individuele starts, waren er ook 9 estafetteteams geplaatst voor dit kampioenschap.

De zwemmers mogen terugkijken op een goed kampioenschap. Van de 65 starts, werden er 42 in een nieuw persoonlijk record gezwommen. Van de negen estafetteteams, verbeterden er zeven hun inschrijftijd. Er werden twaalf individuele en drie medailles op de estafettes behaald. In totaal werd er drie keer goud, vijf keer zilver en zeven keer brons mee naar huis genomen. Naast de nieuwe persoonlijke records en medailles, werden er ook limieten behaald van de Nederlandse Kampioenschappen. Namelijk tien voor het Nederlands Kampioenschap voor Junioren en Jeugd zwemmers en één voor het Open Nederlands Kampioenschap. Naast de individuele startbewijzen voor de NK's, werd er ook een limiet behaald op de wisselslag estafette. "We zijn er trots op dat we de verantwoordelijkheid hebben genomen om een kampioenschap te organiseren, de behaalde resultaten en hoe de zwemmers de afgelopen drie weekenden ervaren hebben. Het waren leerzame weken en we gaan er alles aan doen om deze lessen en de stijgende lijn door te zetten."

Wil je ook eens ervaren wat het wedstrijdzwemmen inhoudt, wil je de technieken leren of wil je jezelf verder verbeteren? Mail dan naar secretartiaat.wedstrijdzwemmen@zeestermeerval.nl en meld je aan voor vier gratis proeftrainingen.

Meer berichten