Korfrakkers pakt winst in Asten. SCMH kan thuis niet winnen van VIOS

SCMH verliest van VIOS, Korfrakkers wint bij rode lantaarndrager ODC

Sport 519 keer gelezen

Het is SCMH niet gelukt de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Tegen VIOS uit Ottersum werd het een 9-11 nederlaag. Korfrakkers deed het een paar klassen hoger beter. Uit bij ODC uit Asten werd het ruime 12-18 overwinning.

Toch lukte het De Korfrakkers niet om de wedstrijd scherp te beginnen, waardoor er al vroeg in de wedstrijd een 4-1 achterstand ontstond. Gelukkig kon De Korfrakkers zich in de eerste helft nog herpakken en lukte het de achterstand om te zetten naar 6-7 in het voordeel van De Korfrakkers.In de rust werd door trainer Davy Wind het vizier weer op scherp gezet, zodat er met overtuiging aan de tweede helft begonnen werd. De stand werd uitgebouwd tot een 7-10 voorsprong met een aantal prachtige schoten van Maud Beekmans. Tot de 9-12 lukt het ODC om enigszins bij te blijven, maar daarna was de wedstrijd gespeeld. A-junioren Hilde Buitenhuis en Evie Beekmans hebben daardoor ook nog speelminuten kunnen maken. De wedstrijd werd gewonnen met 12-18.

SCMH – VIOS 9-11
Het vooruitzicht was uitdagend. VIOS, een jong team uit Ottersum, leek op voorhand een mooie wedstrijd te worden. Voor de ploeg uit Mariaheide de eerste thuiswedstrijd in de zaal. De eerste helft ging geleidelijk op waar de 5-4 voorsprong dat bevestigde. Na rust werden door de thuisploeg veel te veel mogelijkheden gemist. VIOS bovendien met soms sterk fysiek spel bleef lastig te temmen. De crux zat hem tegen het einde met een 9-9 stand waar de gasten met afstandsschoten de korf nog twee maal wisten te raken en zodoende met 9-11 winnaar werden. Volgende week staat er een verre uitwedstrijd tegen ODIO in Millingen aan de Rijn op het programma.