Zeester-Meerval zwemt goed Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | In Eindhoven vond op 13, 14, 15 en 16 december het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap, ook wel het NJJK genoemd, plaats. Vanuit Zeester-Meerval waren vijf zwemmers gekwalificeerd. Het waren drie mooie dagen, waarop Zeester-Meerval uit Uden zich heeft laten zien op nationaal niveau. 

Audrey Pieck kwam individueel in actie op de 50 en 200 meter schoolslag. Op beide afstanden zwom ze rond haar persoonlijk record. Ze werd op de 50 meter schoolslag 35ste van Nederland. Op de 200 meter schoolslag eindigde ze als 23ste van Nederland.

Lotte Mudde had zich vooraf gekwalificeerd voor 7 afstanden. Maar aangezien het voor haar de eerste keer op een NJJK was, werd er besloten om te richten op 3 afstanden, namelijk de 200 meter wisselslag, 200 meter vlinderslag en 100 meter vlinderslag. Op de 200 meter wisselslag zwom ze een technisch goede race. Alleen had de spanning duidelijk invloed op de race en de tijd. Later op de middag mocht ze op haar 200 meter vlinderslag starten en daar gooide ze alle schroom van zich af. Ze zwom maar liefst 3 seconden van haar persoonlijk record af en zwom op bijna 20 meter voorsprong naar het goud. Daar bleef het niet bij, want de volgende dag, op de 100 meter vlinderslag zwom ze met een tijd rond haar persoonlijk record naar het brons. 

Sanne Peters kwam individueel in actie op de 50 meter schoolslag. Na in 2017 de overstap gemaakt te hebben naar Zeester-Meerval, was het zwemmen van het NJJK een mooie beloning voor het harde werk. Op die afstand zwom ze een tijd rond haar persoonlijk record, waarmee ze uiteindelijk als 32ste van Nederland eindigde. 

Chayen Jonkers en Eline Pasmans hadden zich via de estafette gekwalificeerd voor het NJJK. Samen met Audrey Pieck en Sanne Peters, kwamen ze in actie op de 4x 100 meter wisselslag. De afstand waar Zeester-Meerval 3 weken terug Brabants Kampioen op werd. Chayen opende de estafette en zwom een tijd die bijna een seconde sneller was dan haar persoonlijk record. Daarmee lag het goed in de race en dat hielden Audrey en Sanne vast. Beide dames zwommen een split onder hun persoonlijk record of split gezwommen op de Brabantse kampioenschappen. Eline mocht het afmaken en deed dit door bijna 3 seconden sneller te zwemmen dan haar persoonlijk record op de 100 meter borstcrawl. Het team verbeterde dik hun inschrijftijd en steeg maar liefst 4 plaatsen in de eindklassering, van de 19e naar de 15e plaats. Het is een beloning van een proces wat startte in september 2016, om met de estafette teams tot de top van Brabant en bij de top 15 van Nederland te horen. Met zeven podiumplaatsen op de Brabantse kampioenschappen waarvan twee Brabantse titels en dan nu ook de 15e plaats op het NJJK, is Zeester-Meerval goed op weg.

Wil je ook eens ervaren wat het wedstrijdzwemmen inhoudt, wil je de technieken leren of wil je jezelf verder verbeteren? Mail dan naar secretartiaat.wedstrijdzwemmen@zeestermeerval.nl en meld je aan voor vier gratis proeftrainingen.
 

Meer berichten